Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Unbreakable

Un fel de Superman - Unbreakable


Observator Cultural, martie 2001
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Un paznic la un stadion de fotbal din Philadelphia supravieţuieşte miraculos unui accident de tren.

Prilej, pentru indianul-de-serviciu al Hollywoodului (M. Night Shyamalan), să (ne) replonjeze în "stilul" său 99% atmosferă, 1% surpriză finală pe care-l distilase, meseriaş, în precedentul The Sixth Sense... Aici însă - fatalitate! -, povestea este în aşa hal cusută cu aţă albă, ecourile la filmul anterior atît de îngroşate şi "tema" propusă atît de evidentă (Bruce = Superman cu manta à la Scream, produsul sintetic al paranoiei şi comicsurilor!) încît rezultatul final - pe lîngă o plictiseală de zile mari - este de-a dreptul jenant.

Cu două minusuri în plus pentru proasta distribuire a lui S.L. Jackson într-un rol ceţos, de Keyser Soze cu garderobă de Louis Cypher (personajul lui De Niro din Angel Heart), şi pentru sub-folosirea unei actriţe magnifice precum R.W. Penn într-un rol de decor. Dar poate că asta este şi limita principală a "sistemului M.N.S.": psihologia de bandă desenată, în care singura "profunzime" vine din faptul că actorii au aerul unor fantome ale nu-se-mai-ştie-cărei drame ce tot întîrzie să se producă în faţa ochilor noştri... (+)


Unbreakable

Regia: M. Night Shyamalan
Cu: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright Penn Toate articolele despre Unbreakable
Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Alex. Leo Şerban


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer