Observator Cultural / martie 2001
Unbreakable
Un paznic la un stadion de fotbal din Philadelphia supravieţuieşte miraculos unui accident de tren.

Prilej, pentru indianul-de-serviciu al Hollywoodului (M. Night Shyamalan), să (ne) replonjeze în "stilul" său 99% atmosferă, 1% surpriză finală pe care-l distilase, meseriaş, în precedentul The Sixth Sense... Aici însă - fatalitate! -, povestea este în aşa hal cusută cu aţă albă, ecourile la filmul anterior atît de îngroşate şi "tema" propusă atît de evidentă (Bruce = Superman cu manta à la Scream, produsul sintetic al paranoiei şi comicsurilor!) încît rezultatul final - pe lîngă o plictiseală de zile mari - este de-a dreptul jenant.

Cu două minusuri în plus pentru proasta distribuire a lui S.L. Jackson într-un rol ceţos, de Keyser Soze cu garderobă de Louis Cypher (personajul lui De Niro din Angel Heart), şi pentru sub-folosirea unei actriţe magnifice precum R.W. Penn într-un rol de decor. Dar poate că asta este şi limita principală a "sistemului M.N.S.": psihologia de bandă desenată, în care singura "profunzime" vine din faptul că actorii au aerul unor fantome ale nu-se-mai-ştie-cărei drame ce tot întîrzie să se producă în faţa ochilor noştri... (+)


Unbreakable

Regia: M. Night Shyamalan
Cu: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright Penn
Regia: Night Shyamalan Cu: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright Penn, Laura Regan, Michael Kelly

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus