mai 2007
Sâmbătă, 19 mai 2007, Grădina Botanică "Dimitrie Brândză" a Universităţii din Bucureşti se va transforma în Grădina Culturală, un eveniment organizat de ONG Team Work pentru al doilea an consecutiv. Vizitatorii "Grădinii Culturale" vor putea admira, între orele 11.00 şi 18.00, o expoziţie de fotografie ce încearcă să surprindă esenţa naturii într-un spaţiu situat în mijlocul cotidianului. Începând cu ora 11.30, actori din trupa lui Dan Puric vor prezenta improvizaţii de step şi pantomimă, urmând momente umoristice şi muzicale oferite de trupa InDArt de la ora 16.00 (Chirurgia, Litera U, Cerere în căsătorie, Favoarea, Reţeta, Coşmar de Drăgăşani de Dorin Teodoriu).

Expoziţia de fotografie care va fi prezentată în cadrul Grădinii Culturale va cuprinde selecţii din peste 200 de fotografii primite în ultima săptămână pe adresa Team Work în vederea realizării acestei expoziţii. Vizitatorii Grădinii Botanice vor putea achiziţiona fotografiile preferate, fondurile fiind destinate organizării în 2008 a unui concurs în vederea realizării unui sistem de orientare şi informare în Grădina Botanică.

Evenimentul face parte, alături de Curăţenia de Primăvară şi de Grădina Copilului şi a Părintelui, dintr-un proiect mai amplu, Grădina Botanică - Grădina Bucureştiului, care în 2007 se derulează pentru al doilea an. Proiectul îşi propune să aducă Grădina Botanică mai aproape de comunitate prin implicarea în activităţi care să creeze sau să întărească legătura dintre acestea, dezvăluind beneficiile pe care un spaţiu verde, dublat de o latură culturală şi educativă, le poate aduce dezvoltării personale.

În acest an Grădina Culturală beneficiază de sprijinul Zentiva, partener principal atât pentru Curăţenia de Primăvară, cât şi pentru Grădina Copilului şi a Părintelui. Partenerii media sunt RFI România, www.7Arte.ro, www.LiterNet.ro, www.onlinegallery.ro, www.studentie.ro.

Team Work este o organizaţie nonguvernamentală ce are misiunea de a facilita acumularea de către studenţi, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Îşi propune promovarea în rândul studenţilor a unei atitudini pozitive faţă de voluntariat şi munca în echipă, înlesnirea contactului dintre studenţi şi mediul economic, valorificarea prin practică a cunoştinţelor teoretice ale studenţilor, în cadrul acestor proiecte fiind promovată învăţarea prin participare şi munca în echipă.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus