România Liberă / septembrie 2001
As Good as It Gets
În această seară puteţi vedea As Good as It Gets / Mai bine nu se poate, (SUA, 1997), filmul care i-a adus lui Jack Nicholson cel de-al treilea premiu Oscar din carieră, după cel pentru One Flew Over the Cuckoo's Nest / Zbor deasupra unui cuib de cuci şi cel pentru rolul secundar din Tearms of Endearment/Vorbe de alint, în regia aceluiaşi James L. Brooks, care semnează şi filmul din această seară. De altfel, şi partenera sa din As Good as It Gets, Helen Hunt, a fost distinsă cu Premiul Oscar pentru rol feminin, iar un alt actor prezent în distribuţie, Cuba Gooding jr., primise prestigiosul premiu pentru Jerry Maguire. Cei doi actori principali au fructificat două dintre cele 8 nominalizări ale filmului.

Pelicula prezintă cu umor modul în care un incurabil mizantrop este făcut să descopere frumuseţea vieţii de către o chelneriţă cu un copil bolnav, un pictor homosexual (interpretat de Greg Kinnear) şi cîinele acestuia. Finalmente, filmul este o necesară pledoarie pentru toleranţă şi pentru încrederea în celălalt, oricît de diferit ar fi acesta.

Regia: James L. Brooks Cu: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear, Cuba Gooding Jr., Skeet Ulrich

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus