Realitatea Românească / ianuarie 2003

**1/2* (pentru acţiune, pentru scena de urmărire cu maşini, pentru lipsa de preţiozitate, dar şi pentru că ne-am săturat să vedem actori simpatici deveniţi supereroi după ce au îmbrăcat 20 de kilograme de muşchi)

Un transport din Hong Kong

The Transporter e un film care nu are un scenariu, fiind doar un pretext pentru acţiune şi efecte speciale din primul până în ultimul minut. Produs de Luc Besson, pe un scenariu pe care l-a scris inspirându-se consistent din Profesionistul, filmul este regizat de Corey Yuen, un regizor din Hong Kong care are la activ 43 de filme de acţiune.

Eroul filmului, un curier pentru transporturi speciale, este Jason Stratham, pe care poate vi-l amintiţi (fără atâţia muşchi) din Jocuri, poturi şi focuri de armă şi Snatch. Văzut pentru avalanşa de cascade şi efecte speciale, pentru umorul involuntar al situaţiilor, filmul este fără reproş. Orice cerinţă referitoare la coerenţa şi credibilitatea scenariului sau a personajelor nu îşi are locul aici. Dacă vă place Stratham, puteţi revedea filmele lui Guy Ritchie!

Fişa tehnică:

Regia: Corey Yuan
Cu: Jason Stratham, Qi Shu, Matt Schulze

Regia: Corey Yuen Cu: Jason Statham, Francois Berleand

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus