Observator Cultural / octombrie 2001
Taxi 2
Continuarea acelui Taxi de acum doi ani... Filmat - de un alt regizor - tot pe străduţele înguste ale Marsiliei, scris şi produs tot de (copilul din) Luc Besson, dar nevăzut la vremea respectivă - aşa că n-am termen de comparaţie. Unii spun despre el c-ar fi "Naşul 2 al curselor tari cu maşini", aluzie la unul dintre puţinele sequel-uri care şi-ar fi depăşit originalul. Poate. Cert e că Taxi 2 "rulează" atît de repede (o vervă comparabilă e de găsit doar în filmele împachetate-n action ale lui Jackie Chan) încît nu-ţi lasă timp nici să respiri, darămite să te gîndeşti cît de subţiri (dar eficiente, pentru că verificate) sînt poantele sau chiar întreaga poveste a ministrului japonez venit la Marsilia să asiste la nu-ştiu-ce-tactici-anti-tero pentru a fi rapid răpit de mafia japoneză.

Eşti ca un călător pe bancheta din spate a acelui "cabulos" taxi care te poartă, alături de personaje care mai de care mai simpatice (preferatul meu: colonelul), de la Marsilia la Paris... în zbor (literal vorbind!) şi care porneşte cînd spui "ninja" şi se opreşte cînd spui "niac" (japonez, în argoul franţuzesc). Şi toată distracţia nu costă decît cît o cursă d'a noastră din Gara de Nord în Piaţa Unirii. Da' de departe vezi "Efelu'", iar de aproape pe Chirac... Dominic Sena ar trebui să ia notiţe dacă vrea să mai facă un Gone in 60 Seconds...


Taxi 2

Regia: Gérard Krawczyk
Cu: Samy Nacéry, Frédéric Diefenthal
Regia: Gerard Krawczyk Cu: Samy Naceri, Bernard Farcy, Marion Cotillard, Emma Sjoberg

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus