martie 2002
Texas Rangers
Filmul este inspirat din realitate şi îl prezintă pe legendarul Leander McNelly (interpretat de Dylan McDermott) în fruntea unui grup de personaje destul de diferite între ele. Este povestea unor oameni care în anii 1870 încearcă să menţină ordinea la graniţa dintre Texas şi Mexico. Simbolizînd onoarea şi valoarea personală, trupa Căpitanului McNelly, deşi este formată din tineri neexperimentaţi, ţine piept bandiţilor certaţi cu legea în cel mai periculos loc din America - graniţa de sud a statului Texas. Aici, bandiţii mexicani atacă oamenii din zona frontierei, iar triburile de indieni luptă pentru independenţa teritoriilor lor.

Un mare proprietar de vite, Richard Dukes (interpretat de Tom Skerritt) îi adună Căpitanului McNelly un grup de tineri "cavaleri" din cele mai variate medii sociale, deoarece el îşi simte ameninţată viaţa de un criminal de la sud de Rio Grande, John King Fisher. În trupa lui McNelly, pe lîngă sergentul său de încredere, John Armstrong (interpretat de Robert Patrick), vin să apere frontiera o serie de tineri, adesea de numai 19 ani. Este cazul lui George Durham (interpretat de Ashton Kutcher), care străbate ţara în lung şi în lat pentru a îndeplini o promisiune făcută tatălui său. În film mai apar şi două personaje feminine, Perdita (interpretată de Leonor Varela), care se găseşte la mijloc între McNelly şi banditul Fisher, precum şi fata lui Dukes, Caroline (interpretată de Rachel Leigh Cook), o versiune mai elegantă a Perditei şi care de asemenea răscoleşte inimile unor Cavaleri.

Formată iniţial ca o forţă de menţinere a ordinii în stat, Texas Rangers cuprindea oameni simpli ce căutau faima şi mitul unor predecesori care, pe la 1820, apărau aşezările americane de-a lungul Rio Grande de atacurile bandiţilor. După Războiul Civil, Adunarea Legislativă a noului stat a votat formarea oficială a acestui corp special de miliţie în 1874, sub comanda Căpitanul McNelly, precum şi a unui batalion de apărare a frontierei, sub comanda Maiorului Jones. Fiind adesea lipsiţi de apărare în faţa bandelor de criminali, ce îi depăşeau ca număr şi putere militară, Rangerii trebuiau să-şi folosească isteţimea şi curajul pentru a ieşi din cele mai dificile şi periculoase situaţii.


Texas Rangers

Regia: Steve Miner
Scenariul: Scott Busby
Imaginea: Daryn Okada
Cu: Dylan McDermott, James Van Der Beek, Ashton Kutcher, Robert Patrick, Randy Travis, Alfred Molina, Rachel Leigh Cook
Regia: Steve Miner Cu: Dylan McDermott, Alfred Molina, James Van Der Beek, Ashton Kutcher, Tom Skerritt

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus