Realitatea Românească / decembrie 2002
Sum of All Fears, The
** (pentru că din nou rezolvă problemele majore ale statelor moderne cu ajutorul unui singur personaj, pentru că subtilitatea nu a fost niciodată punctul tare al operelor lui Clancy, iar această ecranizare nu îmbunătăţeşte cu nimic lucrurile)

Jack Ryan, personaj bestseller-urilor lui Tom Clancy, revine pe marile ecrane, într-o nouă interpretare, dar cu aceleaşi calităţi care l-au transformat în erou fără voie.

După Alec Baldwin şi Harrison Ford, producătorii au optat pentru un actor mai tânăr, Ben Affleck, a cărui prestaţie în acest rol este suficient de atletică pentru a ascunde un pic din irealitatea acestui personaj omniprezent şi omnipotent. Americanii au fost foarte impresionaţi de acest film, pe care l-au văzut, la aproape un an după 11 septembrie, ca pe un avertisment cu privire la pericolele care pândesc lumea civilizată în luptă cu terorismul.

În fapt, The Sum of All Fears este un tehno-thriller ca şi celelalte ecranizări ale lui Clancy, în care totul este condus cu o mână sigură şi actorii se achită cu brio de sarcinile lor. De data asta este vorba despre nişte neo-nazişti care vor să folosească o bombă plasată într-un stadion american, pentru a porni un război cu Rusia.
Regia: Phil Alden Robinson Cu: Ben Affleck, Morgan Freeman, James Cromwell, Liev Schreiber, Bruce McGill

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus