Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Alpha Dog

Mascul necruţător - Alpha Dog


Time Out Bucureşti, iunie 2007
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Filmul dovedeşte că regizorul-scenarist Nick Cassavetes nu este doar purtătorul unui nume ilustru, ci reprezintă el însuşi o garanţie pentru un cinematograf de bună calitate, situat la graniţa dintre artă şi comerţ.

Cassavetes porneşte de la un caz real al cărui proces se mai află încă în curs: la sfârşitul anilor '90, în California, un traficant de droguri şi banda lui îi răpesc unui rău-platnic fratele minor, de care până la urmă se descotorosesc ucigându-l. Protagoniştii sunt progeniturile unor familii din burghezia mijlocie, tineri pentru care viaţa înseamnă doar sex, drog, băutură, muzică rap, petreceri la piscinele de care nicio vilă nu duce lipsă. În timp ce părinţii i-au scăpat de mult din mână, fie că nu ştiu, fie că nu pot, fie că nu vor să intervină. În această societate bolnavă, inocenţii nu au nicio şansă pentru că se ard precum fluturii la lampă. Răpirea din acest film este atipică, ea făcându-se cu consimţământul victimei, un copil sufocat de dragostea maternă şi care visează aventura.

Tensionat şi plin de ritm, extrem de bine jucat de o echipă de actori foarte tineri, Alpha Dog este imaginea înspăimântătoare a unei civilizaţii care se autodevorează. Toate articolele despre Alpha Dog


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Cristina Corciovescu


Alte articole

 Marfă de bip film! - Alpha Dog, Radu Preda


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer