Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici diverse

Zilele filmului maghiar


România Liberă, septembrie 2003
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Pe 22 septembrie debutează la Centrul Cultural al Republicii Ungare Zilele filmului maghiar. Selecţia cuprinde cele mai bune producţii ale anului. Este vorba de filmele: Frate, Vagabond, A venit un autobuz..., Cîntecele lui Rózsa. Tematic, ele se opresc la realitatea în schimbare din Europa de Est, la problemele sociale ale vremii, (Frate de Dyga Zsombor), dar investighează retroactiv şi teroarea instituită de naziştii unguri în anul 1944 (în Cîntecele lui Rózsa de Szilagyi Andor).

A venit un autobuz... este un film în scheciuri, la care au participat cinci regizori, fiecare venind cu o poveste proprie, legată de liniile de autobuz budapestane. Printre aceştia se numără şi fostul clujean Mundruczó Kornél. Ideea de bază a filmului îi aparţine respectatului cineast Jancsó Mikós. Filmele vor fi proiectate de la ora 18, cîte unul pe zi, şi beneficiază de traducere simultană.
0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Doinel Tronaru


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer