Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Because I Said So

Cod roşu (cu picăţele) - Because I Said So


Libertatea, iulie 2007
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Because I Said So / Aşa vreau eu! e genul de filmuleţ care-şi zice "comedie romantică", în care "comedie" şi "romantică" se bat cap în cap, dar nimeni nu observă: e vară, e cald (cod roşu!) şi există lucruri mai bune de făcut decît să vezi un film cu Diane Keaton în chiloţi...

Because I Said So / Aşa vreau eu! vrea - aşadar - să fie comedie. Ideea despre comedie a lui Because I Said So este următoarea: se ia una bucată fată butucănoasă (Mandy Moore, care mai şi cîntă - din fericire, nu şi în acest film) şi se pune să rîdă. Fata butucănoasă rîde ca un porc cu rîtul în troacă. Să vă mai spun că Fata Butucănoasă a rămas nemăritată, deşi cele două surori ale ei au deja căsnicii stabile? V-aţi prins.

A doua idee despre comedie este că mama (Keaton) dă un anunţ la "Matrimoniale" şi se-ntîlneşte cu pretendenţii la rîtul, pardon, gîtul, nici asta - mă rog, la mîna fetei să zicem... Aceşti pretendenţi sînt ca un casting pentru monştri şi ciudaţi - nu lipsesc de la apel decît Omul elefant şi E.T. Evident că mama - care umblă numai în rochii cu picăţele - vede negru (uni) în faţa ochilor şi zice pas.

Atunci intervine funcţia "romantică" - în persoana unui tip de familie bună, şcolit şi spilcuit (Tom Everett Scott) şi, imediat după, a unui cîntăreţ de condiţie modestă, care are deja un fiu şi un tată. Fiul nu foloseşte la mare lucru (decît ca să o trîntească pe mama Keaton cu botul într-un tort cu frişcă - atenţie, aici e "comedie"!), dar tatăl (Stephen Collins, din seriale) are un rol bine determinat în ecuaţia "romantică": el o va seduce pe mamă. La sfatul mamei (care-şi vîră nasul peste tot, nu doar în tort), Fata Butucănoasă îmbracă o rochie roşie cu picăţele şi se duce la întîlnirea cu Spilcuitul. Spilcuitul, nu se-nţelege de ce şi cum, o găseşte fermecătoare pe fata butucănoasă - deşi rîsul vine şi el cu ea la randevu... Între timp, Fata Butucănoasă se vede şi cu Cîntăreţul Modest, se-ndrăgosteşte de el şi de fiul şi de tatăl lui şi - de unde toţi bărbaţii cu care încercase o legătură fugeau de ea mîncînd pămîntul, din motive de rîs - acum toţi o vor, toţi o cheamă, toţi o doresc. Morala: picăţelele atrag!

Sfatul meu: dacă nu vă atrag picăţelele, nu vă duceţi la filmul ăsta. Toate articolele despre Because I Said So

Resurse

 Alte articole de Alex. Leo Şerban


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer