Observator Cultural / mai 2001
Rivières pourpres, Les
Seven à la francaise, cu final ratat... Filmul cel mai impersonal al tînărului furios Kasso, care şi-a propus să demonstreze că poate face un thriller ca la Hollywood; ei bine, uite o veste pt tine, Mathieu: Hollywoodului i se rupe!

În această incursiune "cu modelu-n faţă" în lumea crimei & paranoiei există tot atîtea idei bune cîte idei proaste; cea mai bună idee este de a-i fi distribuit pe J. Reno & V. Cassel pe post de poliţişti cu metode, vîrste & temperamente diferite. Cuplul pe care-l formează ar fi putut propulsa L.r.p. în zona popcorn-divertismentului (şi ar fi fost mai bine pentru toată lumea) dacă junele Kasso nu l-ar fi făcut să rătăcească fără rost în zona de "confuzie a genurilor" & "infuzie a paranoiei" în care filmul se îneacă, pînă la urmă. Plusul suplimentar este, deci, pentru Jean & Vincent - actori marfă, fără de noroc... (++)


Les rivières pourpres / Rîuri de purpură

Regia: Mathieu Kassowitz
Cu: Jean Reno, Vincent Cassel, Nadia Fares
Regia: Mathieu Kassowitz Cu: Jean Reno, Vincent Cassel, Nadia Fares, Jean-Pierre Cassel

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus