Suplimentul de cultură / octombrie 2007
Standul României de la Tîrgul de Carte de la Frankfurt (10-14 octombrie 2007) a fost amenajat pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, pe banii Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC), aproximativ 60.000 de euro. Acesta a fost organizat în ultimii ani de Asociaţia Editorilor din România, care însă în 2007 nu s-a mai prezentat la licitaţie.

Autorii români prezenţi la tîrg şi aleşi de MCC sînt Matei Vişniec, Petru Cimpoeşu, George Bălăiţă, Ion Pop, Andrei Codrescu, Ruxandra Cesereanu, Adrian Popescu şi Dan Cristea.

Polirom a hotărît să îl aducă pe cheltuială proprie pe Filip Florian, care la începutul acestui an a semnat, în premieră pentru România, un contract cu editura americană Harcourt - aceasta achiziţionînd drepturile de traducere pentru întreaga lume a romanului Degete mici (exceptînd Ungaria şi Germania, ţări pentru care existau deja contracte de editare). De asemenea, Polirom şi Cartea Românească au editat un catalog special pentru cel mai mare eveniment al lumii editoriale, în limba engleză, de peste 200 de pagini - Contemporary Romanian Prose: 11 volume publicate, prezentate în engleză, cu substanţiale fragmente de text traduse.

Ediţia din 2007 a tîrgului este dedicată Cataluniei, invitatul de onoare, fapt ce a dat naştere la numeroase controverse legate de identitatea regională spaniolă.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus