Teatrul Bulandra a reluat reprezentaţiile cu spectacolul Tacîmuri de pui de Spiro Gyorgy, în regia lui Gelu Colceag.
Ţine de spiritul Teatrului Bulandra - şi constituie, fără îndoială, unul dintre pilonii de rezistenţă ai acestei trupe, dacă şi nu secretul tinereţii ei - permanentul dialog scenic între generaţii. Aşa se întîmpla în timpul doamnei Bulandra, gata oricînd să facă sute de kilometri pentru a vedea un tînăr actor despre care auzise că este promiţător şi să facă apoi, iar, sute de diligenţe pe lîngă oficialităţi, ca să-l poată aduce în teatru. Aşa se întîmpla în timpul domnului Ciulei, de al cărui directorat, de ale cărui montări se leagă debutul fast al unora dintre cele mai mari cariere actoriceşti ale ultimelor decenii. Aşa s-a întîmplat şi mai tîrziu, aşa se întîmplă, iată şi acum, şi cu acest spectacol în care joacă alături Luminiţa Gheorghiu şi Alina Berzunţeanu, Tora Vasilescu şi Antoaneta Zaharia, Petre Lupu şi Gheorghe Ifrim.
A alătura în mod programatic generaţii diferite, a reuni experienţa cu prospeţimea, forţa cu fragilitatea, "zestrea" cu promisiunea şi ale face să sune armonic este un pariu pe cît de ispititor pe atît de riscant. Riscurile sunt asumate şi de o parte şi de cealaltă - comparaţiile sunt lucru... delicat, nu ştii ce efect nasc. Dar fără risc, bucuria jocului, bucuria lucrului sunt mărunte iar Teatrul Bulandra are ambiţia altor dimensiuni.
Este un pariu, spuneam, care şine de o tradiţie. Un pariu mai special, însă, care nu presupune, obligatoriu, vreun învins. El poate, el trebuie să fie cîştigat - şi a fost, nu o dată - de ambele părţi.
(Cristina Dumitrescu)
Să nu plecaţi înainte de finalul spectacolului, indignaţi din cauza limbajului. Autorul piesei nu a folosit cuvintele şi expresiile neacademice pe care le veţi auzi în această seară pentru a şoca. Nici pentru a atrage o anumită categorie de public. Nici pentru a crea un univers autentic pentru personajele sale. Nici pentru a vă goni din sală. Noi credem că a vrut să tragă un semnal de alarmă. Ca şi spectacolul nostru.
(Gelu Colceag)
Premiera spectacolului a avut loc la 17 septembrie 1998 şi a obţinut Marele Premiu pentru cel mai bun spectacol la Humorror '98. De asemenea, pentru rolul Tatăl, în cadrul aceluiaşi Festival, Doru Ana a obţinut Premiul pentru cel mai bun actor.
În distribuţie: Tora Vasilescu, Doru Ana, Luminiţa Gheorghiu, Petre Lupu, Mirela Gorea, Vlad Zamfirescu, Silviu Geamănu, Ionel Mihăilescu, Gheorghe Ifrim, Daniela Nane, Alina Berzunţeanu şi Antoaneta Zaharia.