noiembrie 2003
Hollywood homicide
Intriga: Doi poliţişti în oraşul de pavăză al Cetăţii Filmului trebuie să rezolve un asasinat patruplu şi ajung pe urmele unei mafii a formaţiilor rapp.

Comentarii:

Mai recent, Ford şi Hartnett ("junele acesta tânăr" care, dacă ne aducem aminte, acum câţiva ani lucra la Halloween: H20 şi Şcoală sub teroare, iar acum îi dă replica lui Harrison Ford) au apărut pe scena decernării premiilor MTV Movie, parodiindu-se unii pe alţii, unde erau la fel de amuzanţi ca în cazul de faţă.

Dac-aş zice că Hollywood Homicide este cel mai prost film al lui Ron Shelton (Mr. Baseball), probabil că n-ar cântări nimic. Aşa, o să zic că e cel mai prost film în care a jucat vreodată Harrison Ford (a luat-o cu mult înaintea lui Strada Hanovra sau Ironia sorţii).

Fascinant este să vezi cum un film în care ai "tot ce vrei" - Hollywood (inscripţia se vede încotro vezi cu ochii), maşini/tipe/locaţii de stă mâţa-n coadă, vedete tari (apare şi Martin Landau, şi, nu glumesc, Eric Idle, arestat de poliţie!!) - se poate transforma într-o asemenea corvoadă de nesuferit. Rezultatul - pe lângă câteva glumiţe nostime (vezi cum Josh Hartnett îl joacă pe Marlon Brando) - este atât de plictisitor şi de jenant, încât chiar ţi se face milă văzându-l pe Ford scălâmbăindu-se în faţa oglinzii. Dar dacă oboseala este deja ceva de înţeles la 60 de ani, Hartnett este tânăr, şi totuşi reuşeşte să joace suficient de prost ca să stea pe bancă până la un mega-buget gen Black Hawk Down - amândoi îţi storc câteva râsete, dar mult mai mulţi nervi. O singură secvenţă de acţiune (o urmărire de vreo 20-25 de minute cu maşinile/metroul/bicicleta, ca surpriză pe ultima sută de metri) scoate amorţeala de 90 de minute în care se afundă copios spectatorul nevinovat.

Dacă Ford are de gând să-şi încheie cariera, a apucat pe drumul cel bun. Pentru un succes mai consistent, îl aşteptăm cu un eventual Dincolo de aparenţe.
Regia: Ron Sheldon Cu: Harrison Ford, Josh Hartnett, Lena Olin

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus