mai 2008
Concertul Kronos Quartet la Bucureşti va fi transmis în exclusivitate de Radio România Cultural pe toate frecvenţele din ţară şi pe internet la cultural.srr.ro.

Concertul a avut loc pe 11 mai 2008 pe scena Studioului de concerte al Radiodifuziunii şi a reprezentat prima apariţie a celebrei formaţii la Bucureşti. Într-o carieră de 35 de ani, Kronos Quartet a personificat noţiunea de îndrăzneală muzicală, de fascinaţie pentru explorarea formei şi sunetului fără idei preconcepute. Devenit unul dintre cele mai influente ansambluri de gen ale epocii, Kronos Quartet a evoluat în mii de concerte în întreaga lume şi are în palmares peste 40 de înregistrări a căror varietate face ca aproape nici una să nu semene cu cealaltă.

Liderul cvartetului, David Harrington, a pus bazele formaţiei în 1973, Kronos Quartet construindu-şi un repertoriu amplu pornind de la lucrări ale maeştrilor secolului XX (Bartók, Şostakovici, Webern), compozitori contemporani (Arvo Pärt, Alfred Schnittke, Terry Riley), legende ale jazzului, sau chiar artişti din zone mai îndepărtate, precum Jimi Hendrix sau Pandit Pran Nath.

Dacă nu aţi fost în sală, mai aveţi o şansă să auziţi concertul de la Bucureşti al Cvartetului Kronos luni, 19 mai 2008, ora 19, pe frecvenţele Radio România Cultural din întreaga ţară sau pe internet pe cultural.srr.ro. Merită!

Două interviuri cu liderul grupului puteţi citi în Atelier LiterNet:
un interviu realizat de Maria Balabaş
un interviu realizat de Marius Chivu.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus