iunie 2008
Institutul Francez din Bucureşti şi Ambasada Franţei în România, cu sprijinul Muzeului Naţional de Artă al României, organizează în perioada iunie - decembrie 2008 a doua Stagiune de muzică veche.

Prima Stagiune de Muzică Veche din 2007 a adunat un numeros public nou, călduros, cu minunate calităţi de ascultător si cu adevărat plin de dorinţa de a descoperi ceva inedit. În acest context, a prelungi în 2008 această plimbare de-a lungul esteticii muzicale baroce, prezentată prea rar în România, pare a fi cu adevărat o necesitate.

Astfel, a doua Stagiune de Muzică Veche de la Bucureşti se anunţă tot plină de surprize şi de plăceri! Cu participarea celor mai buni interpreţi francezi, va fi un adevărat regal al vocilor, de la canzoni de Monteverdi şi cantatele franceze de Jean-Philippe Rameau, până la ariile de curte de Michel Lambert... Îi va prezenta pe Mozart sau pe Haydn conform criteriilor estetice ale vremii lor... Şi, nu în ultimul rând, va delecta privirea şi auzul ascultătorului - o mare premieră în România - cu ultima creaţie a lui Béatrice Massin şi a companiei sale de dans baroc Les Fêtes Galantes, spectacolul coregrafic şi muzical Un air de folies (O arie de nebunii) - un titlu ce s-ar putea fără îndoială aplica întregii ediţii de faţă a Stagiunii de Muzică Veche de la Bucureşti.

Deschiderea acestei noi stagiuni de muzică veche va avea loc luni, 30 iunie 2008, începând cu orele 19.30 la Muzeul Naţional de Artă al României, cu un concert susţinut de Ansamblul Stradivaria, Cantates et sonates françaises.

Fondat de violonistul Daniel Cuiller în 1987, ansamblul Stradivaria se numără printre cele mai reprezentative şi cunoscute ansambluri baroce pentru muzica de coarde. În limbajul muzical, se foloseşte sintagma "son Stradivaria" pentru a caracteriza un sunet bogat, sclipitor, vivace. Concertul pe care Stradivaria îl susţine la Bucureşti va prilejui fiecărui meloman bucuria de a se delecta cu un program în care alternanţa pieselor instrumentale şi vocale pune în valoare chintesenţa gustului baroc francez.

30 iunie 2008, orele 19.30, MNAR, Sala Auditorium
Ansamblul Stradivaria - Cantates et sonates françaises
Marin Marais, François Couperin, Nicolas Bernier, François Francoeur, Jean-Philippe Rameau
Interpreţi: Daniel Cuillier, vioară; Jay Bernfeld, viola da gamba; Jocelyne Cuiller, clavecin; Jeffey Thompson, tenor.

Biletele vor fi puse în vânzare la Institutul Francez, iar în seara concertului la Muzeul Naţional de Artă al României. Preţ întreg: 10 RON; Preţ redus (elevi, studenţi, pensionari): 5 RON.

Eveniment organizat de Institutul Francez din Bucureşti şi Ambasada Franţei în România cu sprijinul Muzeului Naţional de Artă al României.
Parteneri principali: BRD - Groupe Société Générale şi Gaz de France
Parteneri strategici ai Ambasadei Frantei: Alcatel-Lucent, ApaNova, Carrefour, Orange şi Lafarge
Parteneri media: TVR Cultural, RFI România, Radio România Muzical, Cotidianul şi LiterNet.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus