iulie 2008
Sibiu, 19 iulie 2008. Cea de-a treia ediţie a Artmania Festival s-a încheiat sâmbătă, puţin după ora 23.00, după două zile în care pe scena din Pavilionul 2007 au evoluat 11 trupe, şase de peste hotare şi cinci autohtone. Organizatorii doresc să mulţumească tuturor celor care au venit la festival, au susţinut Artmania şi care au fost un public minunat.

"Cred că Artmania Festival a fost un succes şi la cea de-a treia ediţie. Publicul a fost extraordinar, foarte civilizat şi entuziast. Toate trupele străine s-au declarat încântate de reacţia spectatorilor, în special Gamma Ray", a declarat Codruţa Vulcu, director executiv Artmania.

Artmania Festival 2008 a însemnat peste 3000 de participanţi pe seară, aproximativ 17 ore de muzică, sunet cu o putere de aproape 70.000 watti, peste 80 de proiectoare convenţionale de lumină, 16 proiectoare inteligente cu cap mobil (moving heads) şi o scenă de aproximativ 15 metri lăţime şi 12 metri adâncime.

În locaţia festivalului au existat 10 puncte de vânzare de bere şi sucuri, 40 de toalete, terase şi mai multe puncte de vânzare.


Artmania Festival 2008 - Ziua 1

În ciuda faptului că spectacolele au început cu o întârziere de aproximativ o oră şi jumătate, provocată de probleme la reţeaua electrică, acestea au fost recuperate pe parcurs, mulţumită echipei tehnice. Organizatorii îşi cer scuze pentru această întârziere şi pentru neplăcerile cauzate.

Începând cu ora 17.00, pe scenă s-au succedat trupele româneşti Frozen Dusk, Sincarnate şi Bucium, care au încălzit atmosfera şi s-au descurcat excepţional.

Membrii Agua de Annique au apărut în uniforme de pilot şi au avut un recital de aproximativ o oră, timp în care Anneke van Giersbergen a comunicat în permanenţă cu publicul, aşa cum ne-a obişnuit încă de la ediţia din 2007, când a urcat pe scena Artmania alături de The Gathering. Pe tot parcursul recitalului, băieţelul ei de numai patru ani a urmărit concertul din spatele scenei!

Suedezii de la Tiamat au început concertul la ora 20.00, cu o piesă de pe noul album Amanethes, lansat în luna mai 2008. Recitalul lor a durat aproximativ 90 de minute, iar Johan Edlund nu a părăsit scena până nu a cântat pentru fani probabil cea mai apreciată piesă a trupei, "Gaia".

Membrii Lacrimosa au urcat pe scenă cu zece minute înainte de ora 22.00, acompaniaţi de pian şi vioară, iar apariţia solistului Tillo Wolf a fost marcată de o explozie de lumini şi sunet. Trecând prin întreg repertoriul, cei de la Lacrimosa au oferit un spectacol energic şi emoţionant în acelaşi timp, pentru cele peste 3000 de persoane din public.

Rechemaţi pe scenă insistent de către spectatori, Lacrimosa a încheiat prima seară a festivalului cu faimoasa piesă "Copycat", spre deliciul audienţei.


Artmania Festival 2008 - Ziua 2

Cea de-a doua zi a festivalului a debutat la ora 16.45, cu recitalul trupei Avatar. Din păcate, concertul Nexus a fost anulat, deoarece solistul trupei nu a ajuns la timp la Sibiu, din cauza problemelor din trafic. Următoarea trupă, Negură Bunget, cea mai cunoscută trupă românească de black metal, au avut un concert foarte reuşit, aşa cum ne-au obişnuit deja, care a durat 40 de minute.

Leaves Eyes a deschis seria trupelor străine la 18.40, publicul explodând la propriu când frumoasa solistă Liv Kristine a reamintit că soţul ei, Alex Krull de la Atrocity, are origini sibiene: atât bunicul cât şi mama sa s-au născut la Sibiu. Susţinută de energicul Alex Krull, Liv Kristine a oferit fanilor un concert pe care aceştia cu siguranţă nu îl vor uita curând. A urmat Atrocity, la ora 20.00, trupă care a electrizat spectatorii la propriu. Majoritatea persoanelor aflate în sală au cântat alături de solistul Alex Krull, care a părut neobosit!

Headlinerii serii, Gamma Ray au urcat pe scenă la ora 21.30, după ce publicul le-a scandat numele câteva minute în şir. Nemţii, aflaţi pentru prima oară în România, au demonstrat din plin că sunt nişte profesionişti, spre bucuria spectatorilor. Cei peste 3.000 de oameni din sală au strigăt la unison "Heavy Metal Universe", după ce solistul Kai Hansen le-a făcut un "instructaj" amănunţit! Impresionaţi de primirea de care au beneficiat, cei de la Gamma Ray au cerut organizarea unei sesiuni de autografe, după concert, dorind să îşi întâlnească fanii.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus