august 2008
Transport ieşit din comun 2008
Institutul Cultural Român şi trupa de teatru Ilotopie propun călătorilor bucureşteni o nouă formă de transport public: Transport ieşit din comun. Trei autobuze fantastice se vor plimba prin Bucureşti timp de cinci zile, în perioada 27 - 31 august 2008, transportând utopii, vise şi călători.

Autobuzele Ilotopie - Arboribuz, High-Life Buz şi Bizarbuz - circulă pe rute obişnuite, dar oferă experienţe insolite. Vor putea fi întâlnite în trafic, în fiecare zi pe altă linie RATB, între orele 10:00 - 13:00 şi 18:00 - 21:00, la intersecţia dintre real şi imaginar. Călătorii sunt rugaţi să nu taxeze biletul la urcarea în autobuz, să nu se îndoiască de visele lor şi mai ales să se ţină bine de barele de susţinere pentru a nu aluneca... în alte lumi.

Dacă în urmă cu un an, artiştii francezi invitaţi de ICR propuneau - la Festivalul de teatru stradal Apă Aer Foc - o alegorie pe oglinda lacului din Parcul Tineretului, cadrul utopiei urbane semnate de Ilotopie va fi acum carosabilul, iar publicul va fi un public călător.

Formată în anii '80 în Camargue, între spaţii sălbatice şi zone industriale, Ilotopie este o companie specializată în acţiuni de "dezordine artistică" menite să revalorizeze spaţiul public. Compania - una dintre cele mai importante trupe de teatru stradal ale momentului - reuneşte, în jurul Centrului "Citron Jaune" pe care l-a înfiinţat în sudul Franţei, creatori, actori, sculptori, dansatori, muzicieni, inventatori, scenografi şi cercetători.

Proiectul este realizat cu sprijinul RATB şi VOLVO.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus