Hotnews.ro / septembrie 2008
Cronicarului îi vine să spună: "numai peste cadavrul meu puteţi vedea acest film!". Dar nu asta e menirea lui. Fiecare merge la ce film are chef, cronicarii spun ce cred - şi toată lumea e împăcată. Dar, pe bune, nu vă pierdeţi timpul şi banii.

Over Her Dead Body este o comedie despre o tânără femeie omorâtă de un înger de gheaţă în ziua nunţii şi care bântuie prin oraş, încercând să strice apele unui medium care se îndrăgosteşte de cel cu care trebuia ea să se mărite.

Până la urmă, fireşte, ghostiţa (sic!) reuşeşte să-şi dea seama că trebuie să-l lase pe bărbat să fie fericit - şi situaţia se rezolvă amiabil. Morţii cu morţii, viii cu viii. Ghost sau, mă rog, cum a fost tradus cu multă empatie, Fantoma mea iubită, ar trebui să se răsucească în mormânt sau pe unde mai e acum. Epigonul de faţă arată cadaveric, e străveziu şi miroase de la o poştă a lucru în doru' lelii.

De fapt, filmul nu e comedie decât pe hârtie. Nu reuşeşti să râzi aproape deloc. Poantele sunt inexistente, intriga rezumabilă în două cuvinte, iar personajele - interpretate de actori conduşi cu mâna stângă - par la fel de moarte ca tânăra moartă. Ce motive ai avea să-ţi placă acest film?

Nici măcar faptul că moarta e interpretată de Eva Longoria Parker nu constituie un avantaj. Jucând leşinat, ca şi cum regizorul i-ar fi lăsat singuri în faţa aparatului şi ar fi ieşit la un cico, Eva Longoria Parker, Paul Rudd, Lake Bell şi Jason Biggs recită în dorul lelii nişte replici, acolo, încercând să compenseze cu ce cred ei că ar şterge plictiseala care bănuieşti că a existat pe platou - o alintătură în cazul ex-"nevestei disperate" (nu prea multă mişcare totuşi, ca să nu strice kilogramul de fond de ten), o strâmbătură în cazul lui Lake Bell (plus un acroşeu comic furat de la Meg Ryan), un picior dezvelit nepăsător, etc.

Dar nimic nu scoate personajele din supa-cremă în care fac pluta. Filmul are 95 de minute. Mult, dom'le, mult. Nici dacă vă luaţi DVD-ul acasă n-o să aveţi mai multă răbdare (aşa cum n-am avut nici eu ca să concep un text mai lung). Unor asemenea comedii le prefer de o sută de ori un film cinstit de război. Uite, aşa devenim agresivi. Nu violenţa din filme ne face violenţi, ci filmele proaste!


Over Her Dead Body / Numai peste cadavrul ei
Regia: Jeff Lowell,
cu: Eva Longoria Parker, Paul Rudd, Lake Bell, Jason Biggs.
Regia: Jeff Lowell Cu: Eva Longoria Parker, Paul Rudd, Lake Bell, Jason Biggs

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus