Magic. Imposibil să nu fii impresionat de întâlnirea cu Queen! Cântecele de pe vinil, de pe casete, benzi, şi cd-uri, cântecele de la radio, videoclipurile pe care le ştii pe de rost... Sunt toate în faţa ta, într-un show spectaculos, cu un playlist echilibrat, aproape perfect. Start cu Hammer to fall, Tie your mother down, Fat bottomed girls şi Another one bites the dust. Brian May, la chitară rece, şi întreg publicul, într-un cor uriaş, au cântat celebrul cântec maghiar Tavasi szel (timp în care eu îi explicam englezoaicei din spate de ce nu ştie piesa), continuată superb cu Love of my life. N-au lipsit nici We are the champions, nici mesajul de esenţă al trupei The show must go on. Spre fericirea mea, am auzit şi Say it's not true, cântată pe rând de trei vocalişti - Roger, Brian şi Paul - unde primii doi au excelat. La final, ne-am trădat cu toţii patriile şi am intonat God save the Queen.
Tavasi szel şi Love of my life
Uşor dezamăgitor. Nu mi-a plăcut expunerea excesivă a celor doi supravieţuitori. Brian May şi Roger Taylor au dat impresia că încearcă să se vindece de umbra la care i-a condamnat Freddie. Paul Rodgers este doar vocalistul trupei, fără a fi şi front-man. Ei doi, Brian şi Roger, sunt acum oamenii din faţă. O merită, dar o fac la modul prea ostentativ. Cât despre momentele dedicate lui Freddie, două la număr, mi s-au părut strict profesionale, făcute parcă de gura publicului, cu emoţii doar în sală, nu şi pe scenă.
Queen-ul de azi este altfel şi trebuie luat ca atare: o legendă uriaşă, dorinţa de a merge mai departe, un Paul Rodgers, un pic de Bad Company şi Free. Iar peste toate, umbra uriaşă a domnului Farrokh Bulsara. Dacă merg în direcţia bună vom şti doar peste câţiva ani. Vă recomand Cosmos rocks.