noiembrie 2008
Curtea Veche Publishing, în colaborare cu Muzeul Ţăranului Român, organizează masa rotundă cu tema Ce (mai) putem face cu folclorul? prilejuită de lansarea ediţiei a doua a romanului Miruna, o poveste, de Bogdan Suceavă. Evenimentul va avea loc pe 17 noiembrie 2008, orele 18:00, la Clubul Ţăranului, din ?oseaua Kiseleff nr. 3, intrarea Monetăriei. Invitaţi: Rodica Zane, Carmen Muşat, Florina Pîrjol, Vintilă Mihăilescu, Sorin Paliga, Bogdan Suceavă.


Despre Miruna, o poveste:

Ce cărticică surprinzătoare a scris Bogdan Suceavă!... Roman şi nu tocmai, Miruna, o poveste este un soi de fantasy folcloric cu elemente de metabasm, dar mai ales un exerciţiu de întoarcere la surse: adică la copilăria de sub Munţii Făgăraşului, pe valea Râului Doamnei, undeva în perimetrul delimitat de Posada, Mănăstirea Argeşului şi Nucşoara Elisabetei Rizea. (Paul Cernat - Observator cultural)

Miruna, o poveste oferă cititorului o călătorie într-o Românie profundă, rural-fantastică, din care nu lipsesc însă ecouri politice şi figuri eroice. Perspectiva infantilă, o provocare pentru mulţi, îi reuşeşte lui Bogdan Suceavă cu multă uşurinţă. [...] O carte cu totul singulară, de care te poţi îndrăgosti. (Luminiţa Marcu - Noua literatură)

Miruna, o poveste se distanţează vizibil de producţia de proză a ultimilor ani, dar şi de multiplele formule stilistice exersate în volumul de povestiri Imperiul generalilor târzii, şi de lumea ficţională a romanului Venea din timpul diez, fresca paradigmatică a anilor 90, un titlu de referinţă nu doar pentru traseul evolutiv al prozei scriitorului, dar şi pentru toată proza noastră postdecembristă. (Andrei Simuţ - Cuvântul)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus