decembrie 2008
Festivalul Filmului Francez, 2008
După succesul ediţiei din 2007, care a fost urmărită de zece mii de spectatori, Festivalul Filmului Francez a devenit un eveniment aşteptat în peisajul cinematografic al Bucureştiului. În 2008 - preşedinţia Uniunii Europene obligă - această a douăsprezecea ediţie va fi cu atât mai mult o oglindă vie şi sărbătorească a marii diversităţi a producţiei cinematografice franceze contemporane.

Retrospective, portrete, o seară Carte blanche à..., o Noapte a suspansului în cinema, întâlniri cu numeroşi realizatori şi actori vor da acestei manifestări - pe parcursul căreia vor fi prezentate peste 40 de filme - un aer de sărbătoare şi parfumul unui eveniment excepţional fără de care nu se poate vorbi de un adevărat festival.

Dar mai ales, această a douăsprezecea ediţie va fi în parteneriat cu Festivalul de la Cannes şi va celebra afinităţile elective existente dintotdeauna între Festivalul de la Cannes şi cinematografia română. Cu ocazia celei de-a patruzecia aniversare, secţiunea Quinzaine des Réalisateurs - care, alături de Selecţia oficială, este una dintre cele mai prestigioase secţiuni ale Festivalului de la Cannes -, va propune o mare retrospectivă a filmelor sale şi proiecţia filmului încununat cu premiul Palme d'Or 2008, iar Laurent Cantet va fi prezent la Bucureşti pentru a-şi prezenta filmul Entre les murs.

Secţiuni în 2008: Quinzaine des Réalisateurs, Retrospectivă Laurent Cantet, Secţiunea Avant Premières, Secţiunea Formidable!, Retrospectivă Mathieu Amalric, Prim Plan cu Sandrine Bonnaire, Mână liberă lui... Cristi Puiu, Noaptea suspansului.

Tradiţia biletului gratuit de intrare se păstrează şi în 2008. Astfel, pentru un bilet cumpărat la unul din filmele prezentate în cadrul secţiunii Formidabil, spectatorul va primi un al doilea bilet, gratuit, pentru un alt film din aceeaşi secţiune.

Publicul va avea acces la informaţii şi program prin intermediul Institutului Francez din Bucureşti (Bd. Dacia, nr. 77, www.culture-france.ro) unde, din 2 decembrie 2008, este instalat Biroul Festivalului. Biletele pentru filmele proiectate la Sala Elvira Popescu au fost puse în vânzare începând cu aceeaşi dată.

Eveniment organizat de Institutul Francez şi Ambasada Franţei în România.
Parteneri principali
: TV5 Monde, Total, Distrigaz Sud şi Orange.


Descarcă programul Festivalului de film francez, 2008 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus