România Liberă / martie 2004
Tînărul operator Oleg Mutu a aflat de pe Internet că a fost premiat la Festivalul internaţional de film de la Indianapolis, Statele Unite, festival care s-a desfăşurat în această lună. Oleg Mutu a primit Premiul Special al Juriului pentru imaginea scurtmetrajului Stuff That Bear realizat de Bruno Coppola, o comedie de 19 minute, turnată în România, dar vorbită în engleză de actorii Carmen Ungureanu, Dragoş Huluba şi Silviu Biriş. Filmul a avut prima proiecţie la Kodak Showcase, desfăşurată sub umbrela Festivalului de la Cannes, după care, tot anul trecut, a fost prezentat la Festivalul "Transilvania" de la Cluj-Napoca. Recent, filmul a fost premiat şi la Festivalul de la Roma (RIFF).

Oleg Mutu e un nume care se face tot mai des auzit. După ce a lucrat cu Cristian Mungiu la scurtmetrajele acestuia şi a fost cameraman la Occident, contractele sale s-au înmulţit. Tot el a realizat imaginea scurtmetrajului Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea de Cristi Puiu, premiat cu Ursul de aur la Berlin. La Indianapolis, Oleg Mutu s-a aflat într-o companie selectă, printre partenerii de pe podium numărîndu-se şi distribuţia de la Dogville de Lars Von Trier, recompensată, de asemenea, cu un Premiu Special al Juriului.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus