ianuarie 2009
Concursul AcTank, 2009

Programul de Cercetare şi Creaţie în Dramaturgia Cotidianului Teatru, Film, Media: Mitosfera Generaţiei X-MEN şi Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Vlad Mugur" al Facultăţii de Teatru şi Televiziune a Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca anunţă declanşarea operaţiunii AcTank, care îi are în vizor pe studenţii sau masteranzii la regie, de la toate facultăţile de teatru din ţară.

Poate că nu ne pricepem să rezolvăm criza economică, dar am rezolvat-o pe cea a textelor de teatru românesc contemporan: scoatem la înaintare zece piese din recolta pe 2008 a Programului de Cercetare şi Creaţie în Dramaturgia Cotidianului, în încercarea de a rezolva şi criza tinerilor regizori contemporani. Piesele sînt fierbinţi şi gata să fie montate! Punem la bătaie 5.000 de lei şi un teatru de Doamne-ajută în care să se realizeze producţia. Pînă în 20 februarie 2009, voluntarii trebuie să conceapă şi să ne trimită proiecte de spectacol. Mai multe detalii sînt disponibile la adresa http://maninfest.ro/actank.

Nu uitaţi: piese fierbinţi, 5.000 de lei şi un teatru. Doar regizori ne mai trebuie!




Regulamentul Concursului "AcTank", 2009

Proiectele câştigătoare vor fi montate în instituţii de spectacole partenere ale Programului de Cercetare şi Creaţie în Dramaturgia Cotidianului.
Fiecare candidat îşi va alege un singur text, pe baza căruia va elabora un proiect de spectacol în colaborare directă cu autorul piesei.
Candidaţii (aplicantul principal fiind regizorul) vor prezenta un dosar cuprinzînd un Curriculum Vitae şi un Caiet de Regie complet (sinopsis, schiţe de decor şi costume, deviz conform modelului din anexa ce poate fi descărcată de la adresa de web indicată mai sus), în formă printată, pînă la data de 20.02.2009. Dosarul poate fi depus sau trimis prin poştă la adresa: Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Vlad Mugur", Str. M. Kogălniceanu nr. 4, cod 400068, cu menţiunea "Pentru concursul AcTank". Devizul spectacolului nu poate depăşi suma de 5.000 lei (nu se includ logistica, costurile sălii şi drepturile actorilor, ci numai cheltuielile materiale de producţie).
Susţinerea proiectului în faţa comisiei va avea loc în ziua de 27 februarie 2009, ora 10, la sediul Facultăţii de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj, în sala centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Vlad Mugur".
Comisia de concurs este formată din: Conf. univ. dr. C.C. Buricea-Mlinarcic, director de proiect, lector drd. Cristian Theodor Popescu, regizor, asistent drd. Raluca Sas-Marinescu şi asistenţi de proiect Mihai Pedestru şi Mihai Gădălean.
Comisia va opta, pe baza negocierilor ulterioare, asupra instituţiilor de spectacole partenere care urmează să găzduiască producţiile cîştigătoare ale concursului.
Câştigătorii concursului vor semna un contract ferm cu Programul de Cercetare şi Creaţie în Dramaturgia Cotidianului: Teatru, Film, Media: Mitosfera Generaţiei X-MEN, prin care se obligă să finalizeze producţiile de spectacol în instituţiile de spectacol partenere până la data de 15 iulie 2009.


* Nu ne corectaţi, ştim că mai corect era Partidul te vrea tuns, roacăre!, dar acele vremuri au apus. Sperăm că şi în teatru.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus