Revista HBO / aprilie 2004
Kingdome Come
Probleme de mult îngropate erup cu violenţă, atunci cînd o familie se strînge laolaltă pentru o înmormîntare.

Whoopi Goldberg este vedeta din Kingdom Come, o emoţionantă si ireverenţioasă comedie inspirată de piesa "Dearly Departed" de David Dean Botrell si Jessie Jones . Ea o interpretează pe dominatoarea Raynelle Slocumb, al cărei soţ meschin moare pe neaşteptate în timpul micului dejun. Moartea lui Bud îi forţează pe membrii disfuncţionalului clan Slocumb să se adune laolaltă, pentru un lung week-end în care tensiunile, frustrările şi suferinţele tăcute ies la iveala.

Filmul are o distribuţie în întregime afro-americană care îl mai cuprinde pe rapperul L.L. Cool J în rolul Ray Bud Jr., cel însărcinat cu înmormîntarea patriarhului. Acest lucru se dovedeşte cumplit de greu, pentru că el mai păstrează încă în suflet resentimente şi probleme nerezolvate cu tatăl său iar viaţa îi este răvăşită de alcoolism si de o căsătorie eşuată cu Lucille (Vivica A. Fox).

Fratele său, un escroc mărunt, descinde în casa de la ţară cu o nevastă afurisită şi snoabă şi trei copii monstruoşi. Sora lui Bud, Charisse, e o habotnică religioasă al cărei fiu, numit cu afecţiune Satan, visează să întemeieze o familie pentru a putea trăi din ajutorul social. Ultimul personaj din această galerie patetică este o verişoară bogată, Juanita (Toni Braxton), care îşi dispută cu Charisse dragostea pentru Junior.

Întreaga familie se reuneşte pentru o aventură nebună şi vibrantă, orchestrată de un reverend uşor superficial. Completat cu un soundtrack de excepţie, filmul e o combinaţie binevenită de umor şi de dinamică familială. Ansamblul de actori de primă clasă debordează de vitalitate, fericiţi că fac parte din această auto-ironică familie afro-americană.
Regia: Doug Mchenry Cu: Whoopi Goldberg, Ll Cool J, Jada Pinkett-Smith, Vivica Fox, Darius Mccrary

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus