Revista HBO / aprilie 2004
Tatăl ei şi-a pierdut de mult viaţa la cărţi. Acum ea vrea să i-o răscumpere...

Luna, o jucătoare profesionistă de cărţi, are 30 de ani şi şi-a petrecut întreaga viaţă în mediul jocurilor de noroc. Mama ei a murit la naştere iar tatăl său, pe care nu şi-l aminteşte fără o pereche de cărţi în mînă, şi-a pierdut toate proprietăţile şi chiar viaţa atunci cînd Luna avea doar 10 ani.

În această atmosferă dramatică dominată de mize înalte si tragedie, ea a învăţat să trateze viaţa ca pe un joc. Un joc care, în spatele aparenţei atractive, i-a modelat o fire masculină şi un stil de viaţă plin de sticle de whisky, ţigări, excitare şi un sentiment al dezrădăcinării. Obsesia lui Luna pentru cărţi o transformă într-un cartofor redutabil. Intuiţia sa de jucătoare o catapultează din lumea întunecată a pivniţelor, în confortul rezidenţelor de lux.

Nimeni nu bănuieşte, însă, ce anume o torturează şi îi hrăneşte această obsesie: scopul ei în viaţă este să răzbune moartea tatălui său. Existenţa ei devine o dramă a cărei rezolvare stă sub semnul libertăţii de alegere.

Ana Torrent este una dintre cele mai promiţătoare talente spaniole. Ea e dublată aici de actori atent aleşi ca să aibă alura unor jucători profesionişti, fără însă a cădea în stereotipie. Povestea e spusă cu intensitate şi sobrietate. Filmul e înnobilat de o regie foarte atmosferică, care creează o tensiune continuă, intensificata atît de muzică cît şi de imagine.


Regia: Monica Laguna Cu: Ana Torent, Carlos Caniowski, Ernesto Alterio, Manuel San Martin

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus