martie 2009
Festivalul Dramaturgiei Româneşti este organizat în fiecare an de Teatrul Naţional Timişoara, cu sprijinul Ministerului Culturii, Cultelor şi al Patrimoniului Naţional, al Institutului Cultural Român şi al Consiliului Local Timişoara. În secţiunea sa competiţională, ediţia din 2009 a festivalului doreşte să amintească încă o dată valoarea textului românesc de teatru. În acest sens, se pot înscrie în festival spectacole pe text românesc, montate de teatre din ţară sau din străinătate.

A XV-a ediţie a FDR doreşte cu precădere să pună în evidenţă dramaturgia românească, abordată tot mai frecvent de regizori.

Festivalul va găzdui a IV-a ediţie a Concursului de dramaturgie românească 2009. Deoarece anul acesta lumea literară aniversează 100 de ani de la naşterea lui Eugène Ionesco, în amintirea sa vom acorda "Premiul Eugène Ionesco" pentru Cel mai bun text de teatru desemnat în concurs.

Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Dramaturgiei Româneşti va avea loc la Timişoara, în perioada 3-11 octombrie 2009. Cererea de înscriere, dvd-ul/dvd-urile şi documentaţia vor fi trimise pe adresa Teatrului Naţional Timişoara (str. Mărăşeşti nr. 2, 300086 Timişoara; persoană de contact - Ciprian Marinescu, tel. 0721-083.837, [email protected]), pînă pe 26 mai 2009, ora 16.00.

Înscrierile se vor referi doar la secţiunea competiţională a Festivalului Dramaturgiei Româneşti. Spectacolele înscrise în competiţie trebuie să respecte aria de interes a festivalului, conţinută în titulatură, adică să aibă la bază texte româneşti. Cererile primite după data de 26 mai 2009 nu vor fi luate în calcul. Nu se primesc înscrieri pentru producţiile care au mai fost prezentate în Festivalul Dramaturgiei Româneşti, la ediţiile precedente. Dvd-urile trimise pentru selecţie nu vor fi returnate, ci vor rămîne în arhiva festivalului. Nu există taxă de înscriere în competiţia festivalului.

Selecţia spectacolelor care vor fi prezentate în festival va fi făcută de criticul de teatru Mihaela Michailov, selecţioner unic al Festivalului Dramaturgiei Româneşti. Teatrele vor fi anunţate, dacă au fost selecţionate în festival, pînă la data de 26 iunie 2009, cel tîrziu.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus