România Liberă / aprilie 2004
Artexim organizează Festivalul muzical, care se va desfăşura în Bucureşti în perioada 5-12 septembrie 2004. Programul, eminamente romantic, este coordonat artistic de Ioan Holender, directorul general al Operei de Stat din Viena. Să urmărim formaţiile şi artiştii care vor participa la festivalul de toamnă. La Sala Mare a Palatului, Orchestra de Stat din Bavaria, condusă de Zubin Mehta, şi Corul de femei şi Copii Radio, pregătit de Dan Mihai Goia, solistă cîntăreaţa Marjana Lipovsek, vor interpreta un program Mahler. Cristian Mandeal, la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii "George Enescu", cu pianistul Radu Lupu ca solist, într-un program Brahms. Orchestra Naţională Radio, dirijată de Mstislav Rostropovich, solist violonistul Vadim Repin, vor interpreta un program Ceaikovski.

La Ateneul Român sunt programate trei seri de muzică şi poezie, iar violonista Silvia Marcovici şi pianistul Valentin Gheorghiu vor susţine un recital de sonate.

Opera Naţională va fi prezentă în festival cu două producţii. Vom viziona "Lacul lebedelor" de Ceaikovski, în coregrafia lui Mihai Babuşka, avîndu-i în fruntea distribuţiei pe Alina Cojocaru şi Jan Kiborg de la Opera Regală "Covent Garden" din Londra. Va fi reprezentată şi opera "Aida" de Verdi, dirijată de Pier Giorgio Morandi, cu: Sylvie Valyre, Zvetan Michailov, Marianne Cornetti, Alberto Mastromarino în rolurile principale.

Sala Mare a Teatrului Naţional "Ion Luca Caragiale" va găzdui Compania de Dans "Antonio Marquez" din Madrid-Spania cu un spectacol Flamenco, iar în cinstea "Anului Ştefan cel Mare" va avea loc premiera piesei "Apus de Soare" de Barbu Ştefănescu Delavrancea, protagonist Costel Constantin, în regia lui Dan Piţa.

În Piaţa Palatului, în fiecare seară, concerte "Tinere talente", de jazz, de fanfară şi proiecţii din filme muzicale.

Putem nutri o speranţă. Începînd din 2003, în anii fără soţ, în luna septembrie, vom avea Festivalul şi Concursul Internaţional "George Enescu", cu o durată de 15-20 de zile, iar în anii cu soţ se profilează un festival de toamnă de 8-10 zile.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus