aprilie 2009
Aristoteles Workshop, atelier de film documentar deschis tinerilor regizori, cameramani, monteuri şi producători din Europa Centrală şi de Est, vă invită să depuneţi (până pe 5 iunie 2009) dosare pentru cea de-a patra ediţie a sa, care se va desfăşura în Sibiel, judeţul Sibiu, între 23 august şi 23 septembrie 2009. Dosarele se depun online la www.aworkshop.org.

Atelierul Aristoteles este o structură de training specializată pe filmul documentar care oferă, prin intermediul experţilor internaţionali invitaţi, consultanţă la cel mai înalt nivel în conceperea, regizarea şi producerea de filme documentare.

La această ediţie vor participa personalităţi de renume mondial din domeniul filmului documentar ca Jennifer Fox şi Thierry Garrel, care vor împărtăşi studenţilor AW din cunoştinţele şi experienţa lor.

O zi consacrată producţiei filmului documentar în cadrul ARTE va fi animată de responsabilii acestui prestigios post de televiziune franco-german.

Workshopul se desfăşoară pe patru module iar cei 16 participanţi lucrează în patru echipe, folosind cele mai noi tehnologii şi tehnici High Definition TV. Abordarea este una creativă care încurajează spiritul independent, atent, inovativ şi asumarea riscului artistic pentru ca studenţii să îşi poată traduce ideile în documentare originale şi inovative.

Anul acesta o atenţie specială va fi acordată subiectelor legate de probleme ştiinţifice, de ecologie şi de dezvoltare durabilă, aplicanţii fiind încurajaţi să prezinte un scurt sinopsis legat de aceste teme.

Rezultatul final este un film de 30 de minute, documentar, dar deschis elementelor de ficţiune în orice abordare. Echipele sunt apoi ajutate de către Aristoteles Workshop în promovarea lor ulterioară. Astfel atelierul Aristoteles oferă un triplu beneficiu: învăţare, aplicare şi vizibilitate.

Filme precum Bar de zi al Corinei Radu, Ciobanul zburător al lui Cătălin Muşat sau Nu te supăra dar... al Adinei Pintilie, create în cadrul Aristoteles Workshop, au câştigat recunoaştere la marile festivaluri de film internaţionale.

Program iniţiat şi finanţat de către TV ARTE FRANCE.
Parteneri: CNC, Observatorul cultural, ASTRA FilmFest, TIFF.

Pentru orice detalii suplimentare:
Dan Nuţu, producer, [email protected]
Oana Ioniţă, responsabil comunicare, [email protected]

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus