Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  X-Men Origins: Wolverine

Fraţii JderiX - X-Men Origins: Wolverine


Libertatea, mai 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
OK, deci Hugh Jackman chiar este unul dintre cei mai sexy bărbaţi de pe Terra, nimeni care are doi ochi şi vede cu amîndoi nu poate să conteste acest lucru. Dar ce i-o fi trebuit să joace şi în acest - al nuştiucîtelea - episod al seriei X-Men, care e de departe cel mai prost?!

OK, deci banii sînt un motiv. Mai ales că Jackman este şi producător la acesta - regizat de Gavin Hood, un actoraş care a cîrmit-o spre regie şi a dat lovitura cu Tsotsi (Oscarul pentru film străin în 2006). Mă rog, poate că regizat de Robin Hood, X-Men Origins: Wolverine ar fi avut haz. Aşa, chiar n-are deloc.

OK, deci în filmix-ul lui Gavin Hood, Wolverine se face şi cu un frate - vitreg, ce-i drept, şi rău ceva de speriat, dar totuşi frate carevasăzică. Acesta e jucat de Liev Schreiber, un actor foarte bun care a scris / regizat şi un film, dar care - nici el - nu poate salva Fraţii JderiX-ul lui Gavin Hood de la ceea ce este: o cioacă plictisitoare.

OK, deci atunci ce rămîne din filmix şi de ce ar trebui văzut?

(Pentru) o singură scenă: aia în care cei doi fraţi JderiX se luptă pe un parapet, la enşpe metri înălţime, şi mai apare şi un ex-camarad de arme al lor (un tip cu gura cusută) care se luptă cu amîndoi. Acuma, nu că bătaia în 3 ar fi ceva nemaivăzut (Jackie Chan se bate în filmele lui cu mult mai mulţi, idem Keanu Reeves în Matrix), dar ex-camaradu' ăsta e greu de caftit pentru că apare & dispare ca un uite-l, nu e. În plus, imaginea australianului Donald McAlpine chiar face toţi banii: cu (nu ne-ndoim) un mic ajutor din partea departamentului de efecte speciale, caftul de pe parapet îţi rămîne întipărit pe retină ca una din acele scene de o măreţie spectaculoasă ce par a fi făcute, îndeobşte, pentru a-ţi lua ochii...

OK, deci ne-a luat ochii. Şi ce face cu ei? ChiX.
 Toate articolele despre X-Men Origins: Wolverine

Resurse

 Alte articole de Alex. Leo Şerban


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer