mai 2009
Muzeele bucureştene reunite pentru al doilea an consecutiv într-un circuit au pregătit activităţi diverse, până spre dimineaţă, spre deliciul publicului. Şi anul acesta RATB, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, înfiinţează linia specială Noaptea muzeelor. Autobuzele circulă în intervalul 21.00-04.00.

Cu autobuzul sau la pas, vă invităm să vă construiţi propriul circuit, având la dispoziţie broşura comună cu activităţile tuturor muzeelor.

Ziua de 16 mai debutează la Muzeul Satului care organizează Dimineaţa muzeului. Sub genericul Descoperind tezaure, programul propune activităţi interactive diverse: vizite ghidate, ateliere de meşteşuguri tradiţionale, expediţie ornitologică şi spectacole de folclor românesc şi european.

La Muzeul de Geologie vă aşteaptă o Noapte dobrogeană, cu muzici şi dansuri tradiţionale ale principalelor comunităţi din spaţiul dobrogean, cu expoziţii culinare de bucate tradiţionale, dar şi expoziţii de podoabe şi pietre semipreţioase, plus ateliere de creaţie prin care copii şi părinţi explorează tradiţiile Dobrogei.

Promenada pe Calea Victoriei vă scoate în cale alte trei muzee. La Muzeul Enescu păşiţi în sunetul muzicii interpretate de orchestra Liceului de Muzică "Dinu Lipatti", de corala Nihil sine Deo, de formaţia Anton Pann şi de George Bijacu.

La MNAR poezia intră în dialog cu artele plastice, pentru a creea Pictopoezie nocturnă: proiecţii video de poezii pe clădire, instalaţii sonore în galerii şi proiecţii de filme mute însoţite de muzică live. Nu lipseşte colţul de creaţie pentru entuziaşti!

Muzeul de Istorie pregăteşte un program complex, cu prelegeri tematice însoţite de proiecţii, ateliere practice interactive pentru copii, ghidaje gratuite, animaţie în costume de epocă, demonstraţii de luptă cu spada şi spectacole de muzică şi dans medieval.

Muzeul Municipiului vă propune o ilustrare a istoriei Europei şi a Americii în sigilii şi documente şi o expoziţie de carto-filatelie, iar ca o continuare vă puteţi îndrepta către Muzeul Hărţilor şi Cărţii Vechi pentru a descoperi colecţia de hărţi, gravuri, desene, litografii de pe întregul mapamond.

La Muzeul Literaturii te întâlneşti cu poeţi în recital pe ritmuri de jazz şi ai parte de spectacole de teatru, concert de muzică medievală, filme şi dezbateri literare, iar Muzeul Tehnic te îndeamnă să descoperi evoluţia realizărilor tehnologice şi cele mai spectaculoare inovaţii în domeniul mecanicii sau al electricităţii.

La Muzeul Militar iei "amprente ale vieţii cotidiene în perioada comunistă" şi asişti la spectacole de teatru, dans contemporan şi muzică clasică.

Şi dacă mai ai totuşi energie după acest maraton cultural, poţi s-o consumi la party -ul de la MNAC, după ce dai o raită pe la expoziţiile Disobedience şi Lightbox sequencer 2.0 şi vizionezi proiecţii din cadrul Future Shorts festival.


Partener: Asociaţia Prietenii MNAR
Sponsor principal: Raiffeisen Bank
Sponsori: Eurogama, Animotion
Cu sprijinul: RATB, Primăria Municipiului Bucureşti, SkillTeam
Partener oficial al evenimentului în România: Reţeaua Naţională a Muzeelor din România

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus