Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Proiectul Teatru pentru Cetate, 2009

Premiul pentru concursul Piesa Pastilă - Teatrul pentru Cetate, 2009


mai 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Teatrul LUNI de la Green Hours anunţă încheierea concursului pentru Piesa Pastilă din cadrul proiectului Teatru pentru Cetate, pe care îl iniţiază ca o încercare de intervenţie activă a artei teatrului în viaţa socială.

Din cele 30 de texte trimise între 7 aprilie 2009 (data comunicatului) şi 5 mai 2009 (dead-line-ul), juriul format din regizorii Gianina Cărbunariu, Ana Mărgineanu şi Radu Apostol a nominalizat 6.

Menţionăm că membrilor juriului nu li s-au furnizat informaţii privind autorii textelor, acestea fiindu-le expediate prin e-mail, însoţite de un număr indicând ordinea sosirii lor pe adresa Green Hours.

Iată titlurile celor 6 texte nominalizate şi autorii lor:

Sageata Ultimul parc (nr. 2) - autor: Claudiu Leonte
Sageata Vântul Bate, Apa Trece, Dâmboviţa Center Rămâne (nr. 11) - autor: Irina Munteanu
Sageata Dâmboviţa Story (nr. 15) - autor: Elise Wilk
Sageata Stupuzenia (nr. 16) - autor: Mircea Jacan
Sageata PMB TV (nr. 25) - autor: Anca Bănescu
Sageata Raiul cu pâlnie (nr. 30) - autor: Sabina Butoi

Şi iată şi câştigătorul:

Sageata MIRCEA JACAN, cu piesa STUPUZENIA (sau Puz deasupra unui cuib de Puzi).

Menţionăm că autorul ne este până la această oră necunoscut... dar credem că îl vom cunoaşte cât de curând, deoarece îl aşteptăm să îşi ridice premiul de 500 + 500 Euro (Nota LiterNet: pentru cititorii sitului câştigătorul nu e necunoscut, deoarece Mircea Jacan are deja o carte publicată la Editura LiterNet. Mai multe informaţii aici.)

Reamintim că premiul pus la dispoziţie iniţial de teatrul nostru a fost dublat prin intervenţia unui cetăţean al Parisului, locuitor temporar în Bucureşti.


Teatrul LUNI îşi propune să producă cel puţin un spectacol pe an cu implicare cât mai directă în viaţa socială a Cetăţii.

Teatrul LUNI îşi va personaliza proiectul sub numele Teatrul LUNI pentru Cetate, dorindu-şi ca ideea de teatru pentru cetate să devină o preocupare şi a altor companii independente şi, de ce nu, a teatrelor instituţionalizate. Invităm alte entităţi teatrale să-şi asume şi să-şi personalizeze acest concept, care ar putea deveni un Program. Ar fi extraordinar să existe proiectele Compania X pentru Cetate sau Teatrul Y pentru Cetate. De ce nu, Teatrul Naţional pentru Cetate!

În acest sens, Teatrul LUNI îşi propune să organizeze (cu acordul autorilor), înainte de producerea spectacolului pe textul Stupuzenia, o lectură publică cu celelalte 5 piese nominalizate (de altfel, sperăm că cele 5 + 1 texte vor putea fi publicate şi pe LiterNet.ro).

Vor fi invitaţi la această lectură cetăţeni iubitori ai Bucureştiului şi ai teatrului şi bineînţeles reprezentanţi ai entităţilor teatrale din capitală ce îşi doresc să se mai poată bucură de bruma de personalitate şi de frumuseţea observabilă încă a fostului Mic Paris...

Teatrul LUNI consideră că "Cetate" poate fi oraşul în care trăieşti, sau ţara, sau Europa sau... de ce nu, lumea întreagă.

Apelul nostru în apărarea Cetăţii: Loviţi-i cu Teatrul!

I love Bucharest!

(Voicu Rădescu - Teatrul LUNI
Bucureşti, 23 mai 2009) Toate articolele despre Proiectul Teatru pentru Cetate, 2009


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Concurs pentru o piesă pastilă. Premiu: 500 Euro + montarea - Teatru pentru Cetate, 2009, Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer