iunie 2009
Concursul de scenarii NISI MASA, 2009
Juriul pentru Etapa Naţională a concursului European de Scenarii Nisi Masa a fost stabilit. El va fi format din criticul de film Andrei Gorzo, regizorul Paul Negoescu şi scenarista Ana Agopian. Jurizarea scenariilor va avea loc în perioada 1 august - 15 septembrie 2009, iar rezultatele selecţiei vor fi anunţate cel mai târziu în data de 30 septembrie 2009.

Concursul de Scenarii Nisi Masa, aflat la a 8-a ediţie, se adresează tinerilor scenarişti, profesionişti sau amatori, şi oferă posibilitatea promovării pe plan european a scenariilor înscrise şi a autorilor lor. Concursul se desfăşoară în două etape - etapa naţională şi etapa europeană. În urma selecţiei la nivel naţional, trei scenarii finaliste vor fi propuse pentru etapa următoare. Cei 12 câştigători desemnaţi de un juriu internaţional în cursul lunii noiembrie 2009 vor fi invitaţi la workshopul European Short Pitch care le va da ocazia să-şi îmbunătăţească scenariile, să le prezinte în faţa producătorilor europeni şi să obţină finanţare pentru producerea lor.

Tema concursului din acest an este "Tabu", iar scenariile înscrise nu trebuie să depăşească 20,000 de caractere. Mai multe detalii despre modalităţi de înscriere la concurs, formatarea scenariilor şi ghidul de bază dedicat amatorilor se găsesc pe site-ul www.nisimasa-scriptcontest.eu. Scenariile sunt aşteptate pe e-mail la adresa [email protected] şi prin posta, într-un exemplar tipărit la Asociaţia Culturală Control N, OP15, CP 10, 053120 Bucureşti.

Data limita pentru înscrierea în concurs este 31 iulie 2009.

Nisi Masa este o reţea europeană de asociaţii cu reprezentanţi în 19 ţări, care îşi propune să promoveze tinerele talente în cinematografie, precum şi schimbul de idei şi experienţă între tinerii din Europa. Asociaţia Culturală Control N este reprezentantul în România al Nisi Masa începând cu luna martie a anului 2009.

Concursul este organizat în România de Asociaţia Culturală Control N, cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Parteneri media: Şapte Seri, Tabu, HboClub.ro, Cinemagia.ro, Liternet.ro.

Mai multe informaţii se pot află la adresa de e-mail [email protected] sau la telefon 0721261736.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus