iunie 2004
Acum 2 ani, erau patru. Concursul de dramaturgie nouă lansat de dramAcum în 2002 a strîns 115 piese, din care-au fost selectate 16; unele au fost montate, altele sînt în repetiţii, multe au fost prezentate în spectacole-lectură.
Acum sînt opt tineri regizori care aşteaptă să pună în scenă texte contemporane româneşti, scrise de oameni la fel de tineri care au ceva de spus şi aleg s-o facă prin teatru. Cel de-al doilea concurs al dramAcum, lansat în martie în parteneriat cu Teatrul ACT, se-ndreaptă acum spre final: luna iunie e ultima în care mai sînt acceptate piese pentru selecţia ce va avea loc în septembrie.

Treceţi graniţa! e cuvîntul de ordine pentru ediţia 2004 a proiectului dramAcum, iar ceea ce aşteaptă membrii grupului sînt texte exportabile, agresive, adevărate, nesimţite, demente, implicate, texte cu atitudine şi fără tabuuri, texte pentru mileniul III şi pentru un teatru al acestor vremuri. Cinci dintre ele se vor transforma în lecturi şi vor fi susţinute de dramAcum spre a fi montate pe scene profesioniste, iar una va fi produsă în premieră la Teatrul ACT.

Pînă pe 30 iunie, dramaturgii şi aspiranţii în dramaturgie de pînă-n 26 de ani (dar excepţiile geniale sînt admise!) îşi pot trimite textele – în formă finală sau în lucru –, însoţite de un sinopsis şi datele de contact ale autorului, la [email protected], sau pe adresa Teatrului ACT din Bucureşti, Calea Victoriei 126.

dramAcum2 înseamnă Radu Apostol, Alexandru Berceanu, Gianina Cărbunariu, Vlad Massaci, Ana Mărgineanu, Sorin Militaru, Andreea Vălean şi Adriana Zaharia, împreună cu Nicolae Mandea.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus