Şapte Seri / septembrie 2009
The Ugly Truth cu Katherine Heigl şi Gerard Butler e ca o tipă hot cu păr pe piept - o chestie undeva la jumătatea drumului dintre comedia romantică şi comediile cu băieţi şi pentru băieţi, care poate ar fi mers dacă producătorii nu se caliceau să scoată grămadă la film şi prinţesele sentimentale, şi cimpanzeii dotaţi. Şi poate chiar aveau mai multe şanse dacă angajau un scenarist şi un regizor care să facă amestecul mai omogen, mai inteligent, altfel spus dacă făceau un film, şi nu o găselniţă de marketing cu glume de sitcom.

Pe scurt vorbim despre clasica reprezentare a celei mai pure nepotriviri profesionale şi de caracter: în cazul de faţă întâlnirea dintre producătoare TV Abby Richter (Katherine Heigl), idealista smart & sexy (neapărat romantică!) şi prezentatorul emisiunii ei, Mike Chadway (Gerard Butler), tipul care aduce rating vorbind despre împerecherea la oameni şi maimuţe, scoate la început mai mult decât scântei. E o nepotrivire care are nu doar un timing prost (ni se arată de multe ori că cei doi nu se înghit, să fie clar că pricepem), ci şi o continuare pe măsură (el îi devine prieten de pahar şi profesor de agăţat) şi se termină în bălării pentru că ştiţi deja unde vor ajunge cei doi. Şi pentru că personajele nu sunt consecvente, dintr-o şefă scorţoasă (nepricepută în ale amorului sau frigidă, nu e prea clar) ea ajunge rapid să vorbească precum un birjar şi să aibă orgasme publice, iar el, dintr-un cimpanzeu cu muşchi să iubească precum un câine.

Chiar dacă o să vi se facă dor de filmele lui Judd Apatow, nu uitaţi să extrageţi morala: e bine uneori ca bărbaţii să nu facă glume fizice doar între ei - de-asta s-au inventat femeile şi lenjeria cu vibraţii şi telecomandă. Pentru amuzamentul spectatorilor.

Regia: Robert Luketic Cu: Katherine Heigl, Gerard Butler, Bree Turner, Eric Winter, Nick Searcy, Jesse D. Goins, Cheryl Hines

1 comentariu

  • The Ugly Truth
    [membru], 27.09.2009, 18:53

    da, sunt de acord ca e previzibila si pe alocuri trasa de par, dar mie sincer mi-a placut filmul si zic ca nu strica sa-l vezi mai ales cand vrei pur si simplu sa te distrezi si nu cauti o productie care sa-ti stoarca neuronii prea mult. Merita vazut.

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus