septembrie 2009
Lecturile publice sunt, pretutindeni, forma cea mai directă de comunicare a scriitorilor cu publicul lor, unul din cele mai vii şi mai preţuite evenimente ale scenei culturale. Este evident astăzi că, dincolo de intimitatea cititului, iubitorii de literatură sau o mare parte a lor caută să-l cunoască, să-l audă, să-l simtă pe autor în relaţia cu propriul text.

Discuţiile dintre scriitor şi cititorii lui, purtate de fiecare dată după lectura unui fragment de roman sau a unei povestiri, sunt deseori mai incitante, mai autentice şi mai lămuritoare decât clasicele dezbateri critice.

Povestitorii de la Şosea este un proiect care îşi propune să aducă în faţa publicului MŢR, lună de lună, pe unii dintre cei mai apreciaţi scriitori români.

Vino la Clubul Ţăranului pentru a-i asculta citind şi pentru a-i întreba multe şi mărunte!

Joi, 17 septembrie 2009, ora 19.00, la Povestitorii de la Şosea sunt invitaţi scriitorii Răzvan Petrescu şi T.O. Bobe. Moderator va fi Marius Chivu, redactor la Dilema Veche.

Răzvan Petrescu s-a născut la 20 septembrie 1956. A absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşti. Din 1990 a profesat ca jurnalist la revistele Cuvântul şi Amfiteatru şi ca redactor de carte la editurile Litera, All şi Curtea Veche.
A scris proză scurta şi teatru: Grădina de vară, Ed. Cartea Românească, 1989; Eclipsa, Ed. Cartea Românească, 1993; Într-o după-amiază de vineri, Ed. Cartea Românească, 1997, pentru care a primit Premiul Cartea Anului la Salonul Naţional de Carte de la Cluj-Napoca, Premiul ASPRO pentru cea mai bună carte de proză a anului, Premiul pentru proza al Uniunii Scriitorilor - Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti; Farsa, Editura Unitext, 1994, Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă de teatru a anului; Primăvara la bufet, Ed. Expansion, 1995; Marele Premiu la Concursul Naţional de Dramaturgie Camil Petrescu, ediţia I şi Premiul pentru dramaturgie al Uniunii Scriitorilor; Antologia de proza Mici schimbări de atitudine, Ed. Allfa, 2003, a fost publicată în Israel, la Editura Nymrod, în 2007; Foxtrot XX, Ed. Cartea Românească, 2008, Premiul pentru proză pe anul 2008, acordat de Radio România Cultural.

T.O. Bobe s-a născut la 13 februarie 1969, în Constanta. A absolvit în 1995 Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti. Între 1995 şi 2003 a fost secretar literar la Teatrul Mic din Bucureşti, redactor şi scenarist de televiziune. În anul 2000 a fost bursier la Akademie der Kunste din Berlin, iar în 2003 şi 2004, bursier la Akademie Schloss Solitude din Stuttgart.
A publicat volumele: Tablou de familie, Ed. Leka Brincus, 1995 (în colaborare cu Svetlana Cârstean, Mihai Ignat, Sorin Gherguţ, Cezar Paul-Bădescu şi Răzvan Rădulescu), cartea care a primit premiul pentru debut al revistei Tomis; Bucla, Ed. Univers, 1999, pentru care a primit Premiul Naţional Mihai Eminescu pentru debut în poezie; Darul lui Moş Crăciun, Ed. Humanitas, 2003; Cum mi-am petrecut vacanţa de vară, Ed. Polirom, 2004; Centrifuga, Ed. Polirom, 2005.

Sponsor: Fundaţia Horia Rusu
Partener: Clubul Ţăranului, Cocor Media Channel
Parteneri media: 24-Fun, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, RFI, Smart FM, 121.ro, Port.ro, HotNews, Observator cultural, LiterNet, Suplimentul de cultură.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus