mai 2011
Festivalul filmului european, 2011
Miercuri, 4 mai 2011, ora 20.00, în Grădina Verona (Librăria Cărtureşti, str. Arthur Verona 13-15) va avea loc un concert unplugged susţinut de trupa the Amsterdams. O interpretare caldă cu instrumente reci, care apropie muzica de public. Evenimentul are loc în cadrul celei de a XV-a ediţii a Festivalului Filmului European şi este oferit de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.
 
Trupa the Amsterdams a fost înfiinţată în 2006, când doi dintre membrii actuali, Andrei Haţegan (voce, clape) şi Andrei Ungureanu (chitară) s-au întâlnit la Bucureşti. Proiectul şi-a schimbat componenţa de-a lungul timpului, evoluând până la formula actuală, completată de Augustin Nicolae (bas) şi Ovidiu Bejan (chitară, voce). Trupa a renunţat de curând la formula cu toboşar, trei dintre membrii trupei asumându-şi acum acest rol. Primul EP, Automatic, a fost lansat în 2008, urmat în 2009 de primul album al trupei, Adolessons. Cel mai recent album, Electromagnetica, a fost lansat la finalul lunii martie. Trupa a concertat în Olanda - la Amsterdam şi Utrecht - dar şi la Budapesta, Praga, Salzburg, Bologna şi Torino, ultimul album fiind promovat printr-o serie de concerte în Scoţia şi Anglia. În 2010, formaţia the Amsterdams a cântat în deschiderea concertului The Cranberries la Bucureşti. Muzica trupei este caracterizată ca fiind muzică "indie", pop-rock alternativ, cu versuri în limba engleză.
 
Accesul la concert este liber.
 
Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, iar selecţia filmelor este realizată cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene. Parteneri: Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Uniunea Cineaştilor din România, Arhiva Naţională de Filme, cu sprijinul Independenţa Film şi Clorofilm. Detalii: www.festivalulfilmuluieuropean.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus