august 2016
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2016
Ideo Ideis este un tărâm în care, an de an, de 11 ediţii, au loc întâlniri fantastice între oameni. În 2016 se face chemare la empatie. Pentru a încerca să surprindem cât mai bine atmosfera din Alexandria, în luna în care populaţia oraşului se extinde cu vreo 200 de oameni, vom realiza o serie de interviuri cu oamenii din festival. Le vom numi "capturi" - interviuri cu câte un membru al fiecărei trupe participante, realizate după atelierele din timpul festivalului şi însoţite de fotografiile lui Vlad Catană.

Prima captură: Vlad Popescu din trupa 3,14, Buzău



Ilinca-Anamaria Prisăcariu: Cine eşti, de unde vii şi ce faci aici?
Vlad Popescu: Sunt Vlad Popescu, din trupa 3,14 din Buzău şi sunt aici pentru că mi-a spus un tip, un actor, de festivalul ăsta. Eu fac teatru de mai mult timp, dar chiar nu ştiam de el. L-am întrebat care sunt cele mai bune festivaluri din ţară. Mi-a spus de trei, printre care era şi Ideo Ideis. Aşa am aflat de el şi am zis să ne înscriem. La momentul acela nu aveam spectacolul ăsta, dar am zis să mai facem unul - prima dată când l-am jucat, l-am filmat şi l-am trimis aici, unde va fi şi ultima oară când îl vom juca.

I.-A.P.: Cu ce spectacol veniţi?
V.P.: Sectorul S de Emanuel Pîrvu.

I.-A.P.: De ce ar trebui să vină oamenii la spectacolul vostru? Ce vreţi voi să spuneţi cu el şi ce v-a atras la acest text?
V.P.: Ne-a atras faptul că are un subiect mai delicat. Chiar dacă e scris pentru nişte oameni mari, putem să îl abordăm ca adolescenţii, pentru că adolescenţilor li se întâmplă foarte des să aibă drame din cauza dragostei. Şi putem să învăţăm cum să ne ferim, să nu ajungem unde ajung personajele noastre.

I.-A.P.: Hai să ne întoarcem un pic la festival. E prima dată când veniţi aici. Ce aşteptări aveţi?
V.P.: Să ne distrăm şi să învăţăm mai multe lucruri. Prima zi (n.r. de ateliere) mi-a plăcut foarte mult. Am avut un workshop cu George Costea.

I.-A.P.: Ce moment din cadrul workshop-ului de azi te-a marcat cel mai mult?
V.P.: Ne-a pus să "pictăm" în aer cu membrele corpului şi la un moment dat am simţit că nu mă mai gândesc la nimic, ci doar la ceea ce făceam cu piciorul. Mă plimbam prin sală doar într-un picior, cu celălalt în aer. Era un fel de dans.

I.-A.P.: Cum te simţeai în timp ce făceai asta? Ai mai făcut genul ăsta de exerciţii?
V.P.: Nu am mai făcut. Mă simţeam liber. Câteva secunde am simţit că sunt foarte liber şi fac ce vreau eu.

I.-A.P.: Într-un cuvânt, ce e empatia pentru tine?
V.P.: Dragoste. Dar aşa, la modul - toţi ca unul.

Spectacolul trupei 3,14 va avea loc vineri, 12 august 2016, la ora 11.00, la Casa de Cultură, în cadrul celei de-a 11-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis, organizat în perioada 8-14 august 2016, în Alexandria, Teleorman.
 



0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus