Şapte Seri / ianuarie 2009
După ce s-au anunţat nominalizările la a 81-a ediţie a premiilor Oscar (pe HBO sau Pro Sieben, pe 22 februarie 2009, de la 3 dimineaţa!), lumea se plînge, unde e The Dark Knight (care are 8 nominalizări, dar toate tehnice în afară de rol secundar pentru Heath Ledger) sau Wall-E (la cel mai bun film, altfel e trecut la 6 categorii), ce să mai zic de Gran Torino şi The Changeling, dar s-o fi săturat să-l puncteze pe Clint, dar ce s-a întîmplat cu The Wrestler, care a rămas cu 2 nominalizări (actor - Mickey Rourke şi actriţă rol secundar - Marisa Tomei), de ce nu e la regie şi film, dar mai ales de ce nu e la cel mai bun cîntec? Piesa lui Bruce Springsteen, compusă cu sinceritate şi generozitate, e mult mai bună decît cea cu care a luat The Boss Oscarul la Philadelphia ("can you ask for anything more?")!!!

Se simte un spirit optimist şi tonic din epoca Obama, de aceea Batman e exilat, ca şi Clint, şi adevăratul slumdog, the Rourke. Fruntaş în cursă e The Curious Case of Benjamin Button cu 13 nominalizări, dar o să ia doar la cele tehnice, un soi de Forrest Gump meets Big Fish cu gimmick de îmbătrânire în revers, frumos dar plicticos şi prea lung!

Slumdog Millionaire are 10 nominalizări, lucru absolut aberant, pentru ceea ce e o melodramă bollywoodiană de import, iar Danny Boyle e nominalizat la regie fără a o menţiona pe co-regizoarea indiană Loveleen Tandan. Urmează la număr două filme biografice, Milk, 8 nominalizări şi Frost/Nixon, un fel de Good Night, and Good Luck color, cu menţiunea că Frank Langella juca şi acolo, cel mai bun film al lui Ron Howard (ceea ce nu înseamnă mult, putea fi regizat de oricine iar actorii îşi reiau rolurile din piesa originară), 5 nominalizări dar şanse firave.

Tot cu 5 propuneri e drama Doubt, a cinsprezecea nominalizare de actriţă a lui Meryl Streep (bine că nu i-au dat pentru... Mamma Mia!), şi The Reader, un fel de Sophie's Choice, cu Kate Winslet în rol de... Meryl Streep, atribuită la rol principal, cînd de fapt e secundar (Kate Winslet are rol principal... în filmul unde a fost şuntată, Revolutionary Road, care are doar 3 nominalizări (costume, scenografie şi rol secundar masculin!!!). Un an ciudăţel, în care sper ca măcar Mickey Rourke să cîştige!


Notă: Acum şi pe blog la http://aldmovieland.blogspot.com/

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus