iulie 2005

"In the 90's, there's a so-called us generation
but who is in charge for their situation, frustration
about politicians, no ambitions - tell me what's the vision
To be a winner, is never ever a matter of how, political correctness is the word of now
The spirit of the money is the sound of the time
There's something coming up to change our mind

There's no time
No time to remember these days
No time to hold back and decide
We don't have no time, no time, no time...no time for revolution
"

(Falco - no time for revolution, apărut postum în martie 1998)

No time for revolution indeed, babapadap brup, it's Summertime! Star Wars merge bine în continuare. Aha, credeaţi că o să schimb subiectul!!! O galaxie deja îndepărtată (800 de milioane dolari box office, 802 să fiu exact, pe 28 iulie şi i-a depăşit şi pe Mel Jesus şi pe Harry Potter şi pe elfi şi orci). S-au întâmplat multe, Cannes 58, Tiff 4, festivalul din Ungaria 1 unde a luat Puiu al treilea premiu şi inundaţii şi bombe la Kuşadasi şi anunţarea lui Rambo IV într-un final glorios. Dar mai ales Pink Floyd în concert după 24 de ani cu ocazia lui Live 8 (al lui Bob Geldorf, simultan la Londra, Philadelphia, Berlin, etc, dar nu în România unde a căzut emisia şi postul TV K Lumea s-a făcut de mega giga KKT, cum altfel de putea, made in Romania) şi apoi au dat cu bomba în Londra, pe şapte şi apoi pe 21, că se divide mai bine. Bine că nu au dat înainte de Live 8, că era jale pentru audienţă şi cel puţin Madonna nu mai venea. L-au achitat şi pe Michael Jackson şi au prins pedofili în Italia, că s-a organizat Europol, scientologii au câştigat Războiul lumilor (la box office, al doilea film la anului) iar Live for Life, live optul românesc (că ni se rupe în opt ori patru) a dat un mesaj important pentru ţară, transmis de Steven Seagal, spaima internaţională, mondială şi planetară a teroriştilor, taifunelor, cutremurelor, şi inundaţiilor. După domnu' Wesley (Snipes) şi Van Damme (care a fost bătut la Bamboo, nu vă duceţi p-acolo, a ars odată şi acum l-au ars pe Jean Claude), Seagal a venit şi el aici să se risipească pe peliculă. România devine astfel ţara eroilor de super-acţiune, de muşchiuloşi (probabil de aia fetele sunt toate aşa bune, a, se zice bunăciuni). OK, am divagat din Movieland, dar e bine să mai intri şi în realitate din când în când (din gând în gând, din gard în gard).

--------------------

După ce că se face Rambo IV (şi Die Hard, tot patru, Mad Max e într-un suspans nedefinit) există şi un proiect de biografie a lui Edgar Allan Poe regizat de Sly Stallone, cu Robert Downey Jr. (care a avut experienţe toxicologice similare cu poetul damnat cărui Corbul nu i-a mai răspuns decât negativ). Sistemul doctorului Rocky şi al profesorului Rambo! Să nu fie Demolition Man sau Judge Dread! Tu mai lipseşti să vii în România Sly, că Dolph, pe care l-ai bătut în Rocky IV a fost deja!!! Şi Arnold e guvernator!!!

--------------------

Spielberg filmează de zor în Malta, a schimbat titlul filmului în Munich, premiera e pe 23 decembrie, poate în fine va fi un Spielberg mai interesant, mai ales că a amânat un an şi a fost ameninţat de ambele tabere asupra subiectului controversat. Înainte proiectul se intitula Vengeance sau apoi Untitled S.S. (Steven Spielberg) 1972 Munich Olympics project, film despre modul în care agenţii Mossadului s-au răzbunat pe comando-ul Black September, palestinienii care au ucis 11 atleţi israelieni la olimpiada de la Munchen din 1972 (vezi info aici).

"The attack at Munich by Black September and the Israeli response to it was a defining moment in the modern history of the Middle East. By experiencing how the implacable resolve of these men to succeed in their mission slowly gave way to troubling doubts about what they were doing, I think we can learn something important about the tragic stand-off we find ourselves in today." zice domnul Steven Spielberg. N-am mai tradus că suntem popor anglofon. Spune Der Berg că e actual, au mai fost Spy game sau The Little Drummer Girl, sau Black Sunday, reperele mele în acest domeniu umanist.

Distribuţie interesantă, Eric Bana, Daniel Craig, Geoffrey Rush, Matthieu Kassovitz, Cieran Hinds şi Kurt Russell. Tony Kuchner, cel care a scris filmul e şi scenaristul la Angels in America. Pentru pregătire vedeţi documentarul One Day in September, din care proiectul s-a inspirat.

Se mai filmează în Polonia şi Ungaria, Budapesta pentru Munchen, sau Munich, dar la oraş nu-i spune aşa ci Munchen, oare nemţii nu s-ar supăra! şi poate pentru unii sună exotic dar pentru mine nu. Dar mai au timp să-l schimbe. We'll see! Apoi va urma biografia lui Lincoln cu Liam Neeson şi apoi dacă vom avea noroc, mult amânatul Indiana Jones IV.


(Geo şi Steve, inventatorii schpritzului hollywoodian de vară)


--------------------

Dacă nu vă veţi relaxa cu noul film al lui Mel Gibson care se anunţă la fel de excentric cel puţin în materie de limbaj. Va fi în dialect mayaş sau mayan (deci poate să o ia şi pe Maia, pe Monica nu) şi se va numi Apocalypto. Apocalipii lui Mel!!!

--------------------

R.I.P. Eddie Bunker, Mr. Blue din Reservoir Dogs, fost puşcăriaş, cel mai tânăr prizonier de la San Quentin (jaf armat), devenit scriitor (No Beast So Fierce, modelul pentru Straight Time cu Dustin Hoffman), co-scenarist la Runaway Train, modelul pentru personajul lui Jon Voight în Heat (şi consultantul lui Michael Mann), autorul lui Animal Factory, ecranizată de Steve Buscemi. Ultima apariţie în noua versiune la The Longest Yard, remake-ul la filmul lui Robert Aldrich din 1974 care rulează acum pe ecrane şi singurul motiv pentru care o să văd filmul pe dvd.

Din Movielandul de vară,
Alin Ludu Dumbravă

P.S. Episodul III. Ah, credeaţi că s-a terminat.... Dvd -ul pe 2 discuri, pe 1 noiembrie, de ziua morţilor, deşi anul trecut Lucas a refuzat să distribuie trilogia originală la nepoţii lui Decebal şi Traian, anul acesta cică se va distribui şi la noi aşa că nu mai trebuie să schimbăm în euro leii cei noi. Mda, si s-a schimbat data de Oscar, la anul ediţia 78 o sa fie pe 5 martie. Lucas n-o să ia nimic, decât bani!!! Şi atunci o să îngân babapadap brup, it's Oscar time!!!!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus