octombrie 2005

...bottles hanging on the wall, twentysix bottles,
bam, una s-a spart şi restul de 25 s-au băut

(parafraza la bancul cu bilele)

Coppola is back (back inBalk/ans)

...alături de Tim Roth, pe numele lui de cod pentru jurnaliştii profesionişti români, Tim Robbins sau Philip Roth, cel cu pata umană...

În episodul 17 din Movieland spuneam de vizita lui inopinată de ziua lui Ceauşescu la UNATC şi de pasiunea lui pentru Eliade şi vinuri, ce s-a concretizat în Youth After Youth, o adaptare după o nuvelă de Mircea Eliade, o pasiune legată de o iubire de tinereţe a naşului Francis Ford. Joacă doi actori din Der Untergang, Bruno Ganz şi românca nemţoaică Alexandra Maria Lara, adică Hitler şi secretara sa, cel mai internaţional actor român pe numele său Marcel "the peacemaker" Iureş completează distribuţia acestui film produs de Coppola prin firma sa American Zoetrope. Ştirea a apărut mai întâi în Variety săptămâna trecută fiind preluată de situl Empire şi de ştirile imdb din 27.09.

Am aflat că luni şi marţi (primele zile de filmare) Coppola s-a aflat la institutul Ana Aslan, unde Tim Roth a fost cercetat de o comisie de medici, Bruno Ganz alături de trei doctori români (Florin Piersic jr., Cristi Iacob şi Andi Vasluianu). Echipa este aproape integral românească (decorurile Călin Papură) şi se pare că naşul din Napa Valley plăteşte româneşte. Dar deh, joci şi lucrezi cu maestrul Coppola.

Mda, şi eu am tras 26 cadre (şi romuri, ca să rimeze cu numărul din titlu) din Tinereţe fără tinereţe, serialul care se produce la institutul Bluz Cafe de întinerire şi înfrumuseţare al ficatului şi portofelului. Cu dialoguri care nu pot fi reproduse aici, pentru siguranţă şi autenticitate la noi la masă doctorul a fost chiar un doctor pe bune. Mega-starurile sunt locale şi coloana sonoră e asigurată de Attila records unlimited, un soundtrack extrem de eclectic, Frank Zappa, Jean Michel Jarre şi solistul vocal de la Maiden, Bruce Dickinson de pe noul său album solo Tyrany of Souls. Ne pregătim pentru filmări ulteriore, la fel de bun augur, mai ales o secvenţă importantă sâmbătă, seara, cu multă figuraţie şi formaţia engleză Paradise Lost, pierdută în fundal.


BOND 21

...şi tot nu se ştie cine e James Bond dar se pare că s-a găsit bad guy, indianul Gulshan Grover, badguy-ul number one din Bollywood. Din nou ştirile spun că Brosnan reapare în call sheet dar dacă se face Casino Royale, un nou început pentru Bond Brosnan nu are loc de nici un fel. Filmările sunt anunţate în continuare pentru ianuarie, la Praga iar premiera 17 noiembrie 2006. Va fi primul Bond la Sony şi al doilea regizat de Martin Campbell (GoldenEye, Zorro). Acesta şi l-a luat pe Stuart Baird ca monteur iar Tony Christie se pare că scrie muzica la piesa-titlu. Paul Haggis, nume sonor de anul trecut (oscarizat pentru scenariul la Million Dollar Baby, aclamat pentru Crash şi din nou colaboratorul lui Clint la Flags of Our Fathers) a rescris filmul, pe linia cărţii lui Fleming şi a Bond- ului clasic. Din cunoştinţele mele bad guy-ul nr. unu din roman este Le Chiffre, care ar fi mai mult un rol pentru Rupert Everett sau John Malkovich. Oricum bad guy indian la Bond nu s-a mai văzut de la prietenul nostru Sandokan (Kabir Bedi, Gobinda în Octopussy), care oricum era henchman.


It's only Rock 'n Roll (but I like it)

Mike Myers îl va juca pe Keith Moon. După ce l-a interpretat pe Steve Lubell, patronul clubului Studio 54 (în 54), de două ori pe Wayne şi trei ori pe Austin Powers, Myers va fi Moon the Loon, cel mai fantastic baterist din istorie, rival în piromanie şi ţăcăneală cu Nero şi Caligula, prieten bun cu Peter Sellers şi Oliver Reed, inamicul nr. unu al camerelor de hotel şi seturilor de tobe.

Cele patru variante propuse de Myers (Keith's World, Keith Moon-International musician of mystery şi Keith Moon, The Musician who shagged me şi Moonmember) nu i-au plăcut lui Roger Daltrey, producătorul proiectului pe care-l pregăteşte de mulţi ani încoace. They call me The Seeker!

Iar Keith Richards nu mai joacă în Piraţii din Caraibe 2 că e prea ocupat cu turneul Stones, în orice caz A Bigger Bang. El a fost votat hellraiserul #1 dintre cei în viaţă, Ozzy a ieşit doar pe locul trei. Săracul...


RIP

A murit Don Adams, adică agentul Smart din Get Smart.

Din Movieland,

Alin Ludu Dumbravă

PS. Episodul III (ce credeaţi, că scăpaţi?) pe DVD la 1 noiembrie, scene tăiate cu introducere de Lucas şi Rick Mc Callum, mai ales cea cu Yoda care ajunge pe planeta Dagobath (acolo unde îl găseşte Luke în episodul V adică Imperiul contraatacă). Forţa fie cu voi şi în octombrie, eu mă duc la Paradise Lost!


Youth without youth, un fel de Keith without Keith!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus