Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri

Bookătăria de texte şi imagini - antologie de poveşti ilustrate pentru copii

decembrie 2009
Miercuri 2 decembrie 2009, ora 18:00, librăria Cărtureşti - Institutul Francez, Bd. Dacia nr. 77.

La lansare, puteţi asculta o parte din texte în lectura autorilor - vor citi din propriile poveşti şi poezii Grete Tartler, Simona Popescu, Alina Darian, Victoria Pătraşcu şi Florin Bican.

Bookătăria de texte şi imagini este o premieră editorială. Volumul reuneşte o pleiadă de scriitori şi ilustratori români cu texte şi imagini dedicate copiilor. Este o carte-manifest, dovada că există resurse proaspete, aici şi acum, atât în zona textelor originale româneşti pentru copii cât şi în cea a ilustraţiei de carte de calitate. După golul lăsat de dispariţia titlurilor de carte românească pentru copii din anii '80, Bookătăria demonstrează că se poate reînnoda legătura cu o tradiţie aparent pierdută. Suita de poveşti şi desene sunt un deliciu pentru copiii mici şi mari şi ar putea fi un handbook pentru editori.

Cartea oferă o serie de surprize cititorului, printre semnatarii textelor aflându-se atât scriitori de literatură pentru copii, cât şi multe nume binecunoscute publicului, autori de beletristică, ce abordează şi acest domeniu. Dintre aceştia, unii o fac în premieră. Stilurile celor prezenţi în carte sunt foarte diferite, iar selecţia de texte rezultată propune o imagine de ansamblu asupra literaturii noastre pentru copii azi. Mai mult, alături de scriitorii români sunt incluşi şi autori cunoscuţi pentru contribuţia în domeniul literaturii internaţionale pentru copii.

Contribuie: Simona Popescu, Cosmin Manolache, Călin Mihăilescu, Florin Bican, Doina Ruşti, T.O.Bobe, Călin Torsan, Grete Tartler, Alina Darian, Mircea Cărtărescu, Ana Maria Sandu, Dan Lungu, Vasile Ernu, Ada Milea, Ioana Nicolae, Florica Bud, Victoria Pătraşcu, Marie Chartres, Jan Cornelius, Elena Vlădăreanu.

Ilustratori: Mihaela Paraschivu, Ioana Ursa, Oana Ispir, Raluca Ilie, Sebastian Opriţă, Silvia Olteanu, Alexandra Rădulescu, Amalia Dulhan, Anca Popescu, Cristiana Radu, Doina Butusina, Stela Lie, Veronica Neacşu, Agnes Keszeg, Adriana Gheorghe, Adriana Horga, Doina Roman, Alina Munteanu, Sebastian Opriţa, Marga Udrescu.

Cartea finalizează un proiect coordonat de scriitorul Florin Bican şi este realizată de Clubul Ilustratorilor şi Faber Studio şi tipărită la Pro Editura şi Tipografie cu sprijinul Adria Grup SRL.

Scriitorul spaniol Andrés Barba vine în România, Comunicat de presă
 Matei Vişniec îşi lansează Sindromul de panică în Oraşul Luminilor, Comunicat de presă
 Lansare de carte: Vasile Ionescu, Istoria trece, cuvântul rămâne..., Comunicat de presă
 Prima carte a lui Andrei Gorzo se lansează la Cărtureşti, Comunicat de presă
 O nouă carte a lui Alex. Leo Şerban se lansează la Teatrul Act, Comunicat de presă

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.