Realitatea Românească / septembrie 2002
About a Boy
*** (pentru că este amuzat fără a semăna cu un sitcom, pentru că este emoţionant fără a semăna cu Dr.Quinn, şi pentru că e un film pe care nu regreţi că l-ai văzut, chiar dacă acasă puteai vedea un derby de fotbal sau un nou episod din serialul preferat)

About a Boy este filmul care, lansat în America în acelaşi weekend cu Star Wars: Episode 2, a reuşit să strângă nu mai puţin de 8 milioane în primele zile de rulare.

Hugh Grant a rupt inima femeilor tinere şi mai puţin tinere cu rolurile sale din Four Weddings and a Funeral şi Notting Hill, dar nu a reuşit până acum să convingă că poate juca şi alte personaje decât tineri britanici amabili şi cam aiuriţi. Fără a fi o încercare cu încărcătură dramatică, filmul fraţilor Weitz (cei care au făcut American Pie !!!) îi dă ocazia lui Grant să se dovedească un actor de comedie înzestrat cu un registru suficient de amplu şi un farmec irezistibil, asemeni celuilalt Grant, legendarul Cary.

De data asta el este un bărbat de 38 de ani, cu o sursă constantă de bani, care trăieşte pentru aventuri de o noapte cu femei fără probleme. Când însă în viaţa lui apare un băieţel, eroul este obligat să se maturizeze. O premiză prea puţin originală (Big Daddy este cel mai recent exemplu), dar o realizare incredibil de reuşită. Rolul băieţelului, care nu este nici simpatic, nici drăguţ în genul hollywoodian, este interpretat de Nicholas Hoult, care este un actor, nu doar un copil-actor, despre care vom mai auzi.

Fişă tehnică:

About a Boy, 2002
Cu: Hugh Grant, Nicholas Hoult, Rachel Weisz
Regia: Paul şi Chris Weitz.

Regia: Chris & Paul Weitz Cu: Hugh Grant, Rachel Weitz, Toni Collette

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus