Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  About a Boy

Băieţi ocupaţi şi ne - About a Boy


Libertatea, septembrie 2002
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Adevărul e că am plecat de la Road to Perdition (nu vroiam să-mi mai pierd timpul cu o poveste plină de ploaie, cimpoaie şi actori buni; daţi-i cîte Oscaruri vreţi - dar nu contaţi pe mine să-mi placă un The Godfather în plus, de pus sus în muzeul figurilor de ceară, fără chestiile alea două care se pun jos în faţă...) şi m-am dus direct la About a Boy: auzisem atîtea lucruri bune despre el încît eram aproape sigur c-o să mă enerveze şi-o să scriu o cronică usturătoare care-o să mă fericească cu înc-o duzină de duşmani... Mă aşteptam, deci, la: sirop, muzică leşinată, bune sentimente, "tot în familie e mai bine", ş.a.m.d.

Există un pic din toate astea, dar nu cît să ţi se facă greaţă. Sincer să fiu, eu l-aş fi lăsat pe Will / Hugh Grant aşa cum era la-nceput (ce e rău să fii singur, ce e rău să faci mişto de raţe şi - pentru D-zeu! - ce e rău să nu ai o ocupaţie la 38 de ani??), dar am înghiţit găluşca poveştii, mai ales că era dulce şi zburase atît de frumos tot filmul...

Grant e mortal (cel mai bun rol din cariera sa!), puştiul e mortal (pe bune, chiar credeţi că există în realitate?), scena în care cîntă amîndoi Killing Me Softly e mortală (ai nevoie de-o batistă la îndemînă), iar replicile sînt de-a dreptul geniale!

About a Boy (care se petrece în Anglia, e după un roman al englezului Hornby şi - totuşi - nu plouă într-una în film...) nici măcar nu e făcut de un regizor englez, ci de (doi) americani: fraţii Weitz. În timp ce Road to Perdition se petrece-n America (anii '30, Mafia irlandeză, bărbaţi încruntaţi şi - mai ales - foarte ocupaţi cu-mpuşcăturile) şi-i regizat de Sam American Beauty Mendes. Care e englez, şi-a fost combinat cu Rachel Weisz care joacă-n About a Boy...!

Eu nu mai înţeleg nimic. Toate articolele despre About a Boy
Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Alex. Leo Şerban


Alte articole

 O comedie ataşantă - About a Boy, Călin Stănculescu
 Filme despre şi pentru băieţi - About a Boy, Ada Roseti
 Doi băieţi - About a Boy, Andrei Gorzo


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer