ianuarie 2010
Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte
Versiunea scenică a basmului Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, semnată de regizorul și actorul Teo Corban (care este și autorul dramatizării textului) va avea loc joi, 4 februarie 2010, ora 19, la sala "Sala Cub" a Teatrului Național din Iași.

Distribuția spectacolului este formată din: Cosmin Maxim, Antonella Cornici, Irina Răduțu Codreanu, Dumitru Năstrușnicu (actori ai Teatrului Național din Iași) și Ioana Corban (studentă a Universității de Arte "George Enescu" din Iași, secția actorie).

Coregrafia spectacolului este realizată de Marius Manole. Scenografia este creată de Rodica Arghir.

Spectacolul reprezintă materializarea proiectului "Thalassa of Myths", inițiat de "Centre of Higher Education in Theatre Studies" (Grecia) și este finanțat prin programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene. Partenerul român din cadrul proiectului este Centrul European de Educație și Cultură Artemis. CEEC Artemis, al cărui președinte este actrița Antonella Cornici, este o organizație non-guvernamentală, înființată în octombrie 2005, ce reunește un colectiv printre care se numără actori profesioniști, profesori de artă dramatică, de istorie, de dans, coregrafi, regizori, personalități cu o bogată experiență în proiecte europene.

Coorganizatorii / partenerii principali ai proiectului sunt:
1. Centre of Higher Education in Theatre Studies, Grecia - promotorul proiectului
2. Centrul European de Educație si Cultura "Artemis", România
3. Prorodopi Foundation - Bulgaria
4. Teatro Inverso - Italia

Parteneri cu CEEC Artemis în implementarea proiectului sunt Teatrul Național din Iași și Universitatea de Arte Iași.

Proiectul Thalassa of Myths are ca scop promovarea tradițiilor orale din țările partenere, propunându-și să localizeze și să ajungă la elemente fundamentale ale culturilor și tradițiilor țărilor din spațiul european. În concordanță cu cerințele Programului Cultura 2007-2013, partenerii acestui proiect vor pune în scenă un spectacol care va avea la bază o poveste specifică țării instituției partenere. Spectacolele țărilor partenere vor fi reunite într-un festival organizat de promotorul acestui proiect (Atena - aprilie 2010, Brescia - iunie 2010).
De: după Petre Ispirescu Regia: Teo Corban Cu: Cosmin Maxim, Antonella Cornici, Irina Răduţu Codreanu, Dumitru Năstruşnicu, Ioana Corban

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus