Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  It's All About Love

Rătăciţi printre filme - It's All About Love


Revista 22, mai 2004
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Un film special lansat de curând în săli e regizat de Thomas Vinterberg ? cel ce realizase primul film Dogma 95 ? Festen. Partenerul de curent al lui Lars von Trier se rupe total de canoanele dogmatice şi face un film cu toate artificiile posibile. It's All About Love (2003) mizează şi el pe o atmosferă de sfârşit de lume ? la propriu şi la figurat, căci filmul e o poveste de dragoste plasată într-o societatea a viitorului, ameninţată de un cataclism ecologic. Un soţ şi o soţie, aflaţi în pragul divorţului, fac tot ce le stă în puteri pentru a-l anula. Într-o lume ce va muri de frig ? ninge în iulie la New York şi Paris, iar în Uganda oamenii încep să leviteze din cauza unor anomalii gravitaţionale ? singura soluţie rămâne iubirea. Dragostea ce trece dincolo de o viaţă trecătoare şi plină de incertitudini, dragostea ca singurul punct fix într-un univers în mişcare haotică, dragostea în mijlocul atâtor schimbări ilogice şi al atâtor comportamente duşmănoase. Cei doi mor îngheţaţi, dar fericiţi (într-un final prea explicit), căci dragostea lor a triumfat şi pot trece într-o altă lume îmbrăţişaţi.

It's All About Love e filmul unui regizor deloc prolific ? primul (pentru marele ecran) din 1995 încoace. Va avea, cu siguranţă, un impact mult mai mic decât Festen, dar e cu atât mai interesant, cu cât e o turnură majoră în evoluţia unui regizor ce a marcat, printr-un singur film până acum, istoria cinematografului din ultimul deceniu.
 Toate articolele despre It's All About Love


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Laurenţiu Brătan


Alte articole

 It's All About Love - Until the end of the movie, Andrei Creţulescu
 Ninsoarea de iulie - It's All About Love, Alex. Leo Şerban
 It's all about love, Distribuitor Independenţa Film


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer