Invictus
Regizorul Clint Eastwood a dovedit că a avut "mână bună" când a ecranizat povestea renaşterii unei naţiuni, cea sud-africană. Povestea din Invictus / Neînfrânt este deopotrivă cea a unui lider care inspiră o lume întreagă prin simpla prezenţă a politicianului care face loc conducătorului, dar şi a unui moment istoric de cotitură, a unei reinventări populare. Morgan Freeman joacă un personaj plin de idealuri, care vrea să refacă o naţiune în care segregarea rasială ar putea fi doar o amintire.

Este vorba despre Nelson Rolihlahla Mandela, conducătorul Africii de Sud între anii 1994 şi 1999, primul preşedinte de culoare ales în mod democratic în urma votului dat de peste 43 de milioane de sud-africani. Lui Mandela i s-a acordat Premiul Nobel pentru pace în 1993. Titlul filmului vine de la poezia lui William Ernest Henley, Invictus, ale cărei versuri l-au ţinut în viaţă pe Mandela în puşcăriile apartheidului.

Regia: Clint Eastwood Cu: Morgan Freeman, Matt Damon, Tony Kgoroge, Patrick Mofokeng, Matt Stern, Julian Lewis Jones

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus