martie 2010
Concert Aerosmith, 2010
Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith, împlineşte mîine 62 de ani. Pe 18 iunie 2010, Aerosmith cântă pentru prima oară în România, la Zone Arena (Bd. Barbu Vacarescu 164, Floreasca) , într-un concert organizat de Events. Biletele pot fi achiziţionate online, pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, librariile Cărtureşti şi Humanitas).

Steven Victor Tallarico s-a născut pe 26 martie 1948 în Yonkers, New York. Vocea să guturala, extrem de versatilă, este emblema sound-ului Aerosmith. Fanii îl iubesc pentru energia debordanta cu care umple scenă şi pentru abilitatea de a cânta la instrumente foarte diferite (muzicuţă, clape, percuţie...). De-a lungul anilor, Tyler şi-a construit o imagine extravaganta: foloseşte întotdeauna o garderoba de concert foarte colorata la care se adaugă, semn distinctiv, saluri lungi şi multicolore atârnate de microfon. Recent, solistul Aerosmith a fost nominalizat printre primii 100 de cântăreţi ai tuturor timpurilor.

Drumul către glorie al trupei Aerosmith a fost lung - au în spate 40 de ani de carieră muzicală. A început în 1964, când Steven Tyler îşi formează prima trupa serioasă, "The Strangeurs", în care cânta la tobe. Mai târziu, Tyler schimbă numele trupei în "Chain Reaction", şi compune alături de Dan Solomon (clape). Trupa cântă coveruri ale melodiilor formaţiilor The Beatles, The Rolling Stones, Animals şi Yardbirds. În 1970, proaspăta trupă Aerosmith - pentru prima dată sub acest nume, în formula Steven Tyler, Joe Perry, Ray Tabano, Dan Solomon, Tom Hamilton şi Joey Kramer - are prima apariţie publică, la un liceu din Mendon. Înţelegând că apropierea de fani e un element cheie pentru succes, trupa Aerosmith obişnuia să cânte frecvent în faţa clădirii Uniunii Studenţilor Universităţii Boston. Membrii trupei împărţeau un apartament pe Commonwealth Avenue din Boston: "Eram şase în trupă, unii dintre noi trăiau practic în bucătărie, mâncând orez brun şi supă. Genul de zile când o halba de bere era raiul pe pământ. Erau vremuri grele şi era minunat. La prânz, ne instalam instrumentele în faţa Universităţii Boston, în piaţa centrală, şi începeam să cântăm. Aşa am primit primele angajamente" (Interviu Steven Tyler pentru Circus Magazine 6/75)

Între anii 1970 - 1980, Tyler a devenit faimos pentru utilizarea masiva de droguri şi de alcool, formând împreună cu colegul său de la Aerosmith, Joe Perry, un cuplu cunoscut sub numele de "Toxic Twins". În 1986, Tyler luat parte la un program complet de dezintoxicare. Presa internaţională l-a surprins zilele trecute în Hawaii, alături de prietena sa, Erin Brady, bronzat şi destins. Solistul Aerosmith şi-a încheiat cu brio perioadă de recuperare - el a reuşit să-şi învingă dependenţa de analgezice, pe care a început să le folosească excesiv în urmă unui accident grav din vara lui 2009, când a căzut de pe scenă în timpul unui concert.

Biletele la preţul de 140 lei - Gazon B, 190 lei - Gazon A, 330 lei - Golden Ring şi 590 lei - tribuna (locuri pe scaune) pot fi achiziţionate online, pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, librariile Cărtureşti, Humanitas). Biletele pot fi achiziţionate şi în trei rate lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Eventim din str. Grigore Alexandrescu, nr. 56.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus