aprilie 2010
Festivalul Alt.Ctrl. Fest, 2010
În perioada 13-16 aprilie 2010, clubul Control găzduieşte prima ediţie a evenimentului muzical Alt.Ctrl Fest. Joi, 15 aprilie 2010, în a treia zi a noului festival, în Control revine una dintre cele mai influente trupe ale muzicii underground din ultimele decenii, The Legendary Pink Dots. Concertul, care va începe după ora 21:00, face parte din turneul prin care grupul îşi aniversează 30 de ani de activitate.

Înfiinţată în 1980, în Anglia, de către Edward Ka-spel şi Phil "The Silverman" Knight, trupa se stabileşte în Olanda la mijlocul anilor '80. Sound-ul grupului a fost descris de-a lungul timpului ca un amalgam de rock psihedelic, industrial, synth-pop şi avant-garde. Deşi sunt foarte greu de categorisit, cei de la Legendary Pink Dots au fost adesea comparaţi cu Pink Floyd sau Can. În cei 30 de ani de carieră, trupa a scos peste 40 de albume. Pe deasupra, componenţii ei au mai scos peste 40 de albume solo, au format diferite proiecte paralele (The Tear Garden fiind cel mai cunoscut exemplu) şi au colaborat cu alte trupe-cult, precum Current '93 sau Nurse with Wound.

Componenţa actuală a grupului este: Edward Ka-spel (voce, keyboards, gadgets), Phil "The Silverman" Knight (keyboards, electronic devices, gadgets), Niels Van Hoorn (saxofon, flaut, clarinet şi alte instrumente de suflat), Martijn De Kleer (chitară, bass, banjo, vioară, percuţie, gadgets). În luna mai 2009, trupa a susţinut în clubul Control un concert electrizant, în această formulă, precedat de un show Edward Ka-spel şi "The Silverman".

Concertul de anul acesta va fi deschis de Shelby (Şerban-Alexandru) Cinca. Născut în Bucureşti şi stabilit în Washington D.C., el este membru fondator al trupelor Frodus (post-punk) şi The Cassettes (steampunk). Shelby a mai făcut parte din grupuri precum Frantic Mantis şi Decahedron (împreună cu Joe Lally de la Fugazi, pe care îl veţi putea vedea în ultima zi de Alt.Ctrl Fest), iar în 2008 a lansat şi un proiect electro, Triobelisk, cu care scos 2 EP-uri. De această dată singur, Shelby Cinca va cânta în deschiderea celor de la The Legendary Pink Dots.

Biletele pentru concertul din Control costă 30 RON şi sunt disponibile în club (Strada Academiei nr. 19, Pasajul Victoria).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus