Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Alt.Ctrl. Fest, 2010

Joe Lally şi The Mono Jacks închid Alt.Ctrl Fest, 2010 în clubul Control

aprilie 2010
Vineri, 16 aprilie 2010, este a patra şi ultima zi din Alt.Ctrl Fest, eveniment muzical găzduit de clubul Control. Concertul de închidere a primei ediţii de festival, care va începe după ora 21:00, îl aduce în faţa publicului bucureştean pe apreciatul muzician american Joe Lally.

Joe Lally este cunoscut în special ca bassist şi membru fondator al influentei trupe punk Fugazi din Washington D.C. După ce, în 2003, Fugazi şi-a încetat activitatea, Joe Lally a început să cânte solo şi să colaboreze cu artişti / prieteni în diverse proiecte muzicale. Cel mai cunoscut dintre acestea este Ataxia, în care a cântat împreună cu John Frusciante şi Josh Klinghoffer de la Red Hot Chili Peppers şi cu care a scos două albume: Automatic Writing (2004) şi AW II (2007). În 2002, el a alcătuit, împreună cu doi foşti membri ai trupei Frodus, Shelby Cinca (muzicanul de origine română prezent şi el la primul Alt.Ctrl Fest) şi Jason Hamacher, un proiect intitulat iniţial The Black Sea, care avea apoi să-şi schimbe numele în Decahedron.

Joe Lally a scos până acum două albume: There to Here (2006) şi Nothing is Underrated (2007). Din ianuarie 2010, el lucrează la al treilea LP. Joe Lally va cânta în Control într-o formulă de trio, alături de Elisa Abela (chitare) şi Emanuele Tomasi (tobe).

The Mono Jacks, grupul românesc care va cânta în deschidere pentru trioul lui Joe Lally, s-au format în 2009, la iniţiativa lui Doru Trascău, liderul cunoscutei trupe alternative AB4. Muzica lor descinde din curentul indie rock, consacrat în Statele Unite de cei de la Interpol. Liniile de chitară topesc tensiunea compoziţiilor, transmiţând o căldură ce evocă şi sound-ul trupei irlandeze Snow Patrol. După mai bine de un an de repetiţii şi concerte în cluburile bucureştene, The Mono Jacks au intrat în studio pentru înregistrarea primului EP, cu piese noi care vor fi prezentate în Control.

Biletele pentru concert costă 20 RON şi sunt disponibile în club (Strada Academiei nr. 19, Pasajul Victoria).

Toate articolele despre Festivalul Alt.Ctrl. Fest, 2010

A treia zi de Alt.Ctrl Fest, 2010 aduce al doilea concert The Legendary Pink Dots în Control, Comunicat de presă
 Blurt revine în Control în a doua zi de Alt.Ctrl Fest, 2010, Comunicat de presă
 Ken Vandermark şi Paal Nilssen-Love deschid Alt.Ctrl Fest, 2010, Comunicat de presă

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.